Hogyan irjak szépen, gyorsan és helyesen?
A szépírást is lehet gyakorolni. Az eredmény nem biztos hogy tökéletes lesz, elegendő, ha olvasható.
Helyesen írni könnyű, mindössze meg kell tanulni a magyar nyelvtant, sok minőségi könyvet olvasni, hogy csiszolódjék a stílusod, továbbá az adott tárgyat (itt a történelmet) is érdemes megtanulni. Ezután már a gyors és helyes írás magától megy, oda sem kell figyelni rá.
Ahogy aranyat sem lehet csinálni egy csettintéssel, úgy szépnek, gyorsnak és helyesnek, összefoglalóan okosnak sem lehet lenni tanulás nélkül. Lehet kísérletezni pótcselekvéssel, nem lesz sok eredménye.
Szia :)
Egy hasonló kérdéshez már írtam egy kisregényt régebben, ugyanezeket tudom javasolni neked is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__295290..
Sok sikert. :)
Huh, hát nagyon gyorsan megtanultad az alsó kötést, ha máris bevált. :)
Általában több időbe szokott telni, mire az ember átszokik arra, hogy pont az ellenkező irányban kerekít, mint addig.
És még egy, mert nem emlékszem, írtam-e a másik kérdésnél: amikor megvan a kör, akkor fel kell emelni az írószert, és úgy folytatni a horoggal (a), fülecskével (o) stb.; tehát alul nem kell átmenni a vonalon még egyszer. :D
A helyesírással kapcsolatban pedig annyit tudok tanácsolni, hogy nagyon figyelj, amikor bármit olvasol, és jegyezd meg a nehezebb helyesírású szavakat. Plusz ha nincs alapon érzéked a helyesíráshoz, akkor biztosan segítene, ha az alsós nyelvtankönyveidet átnéznéd. (Nem egyszerre, hanem szépen, sorban haladva, mondjuk minden nap egy-egy tananyagot.)
Nem tudom, milyen böngészőt használsz; a Google Chrome és a Mozilla Firefox azért jó, mert van helyesírás-ellenőrző programjuk, ami piros hullámvonallal aláhúzza a helytelenül írt szavakat. (Néha ugyan tévednek, de az még belefér.)
Üdv. :)
Ha komoly a kérdés, nem olcsó vicc, akkor azt javaslom, hogy először is tanulj meg helyesen írni. A kérdés két sorában képes voltál 13 hibát elkövetni!
írjak - hosszú í-vel
Sziasztok után vessző kell
az a - különírandó
problémám után vessző kell
töriórán - egybeírandó, kisbetűvel
bírom - hosszú í-vel írandó
leírni - egy hosszú í-vel írandó
anyagot után vessző kell
ez ellen - különírandó, két l-lel, utána vessző kell
felkiáltójel előtt nincs szóköz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!