SOS gyorsan Bajt találtam? Hogyan kell helyesen megvizsgalni a mellett itthon?
Szia!
Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Biztosat csak az orvos tudna mondani, úgyhogy tényleg menj el hozzá. De nem csak daganatot érezhetsz, lehet ciszta, tejmirigy, akármi. Fiatal is vagy még. Menj el azért az orvoshoz, ő majd megnyugtat.
A menstruáció közeledtével keményedhet is a mell. Elhiszem,hogy megijedtél ( nekem is volt ilyen), de nem kell kétségbe esni. Csütörtökön majd mutasd meg az orvosnak, ha gond lenne, akkor sem leszel elkésve. Szerintem egyébként nincs gond.
A melledet pedig úgy vizsgáld, hogy először is a két tenyereddel összenyomod (egyiket alá a másikat fölé teszed) és végig tapogatod ujjbeggyel. Emeld fel a karod és nyomogasd végig a hónaljnál is. Persze azt tudni kell,hogy mivel a mell változik a ciklus során célszerű mindig a menstruációt követően elvégezni a vizsgálatot ( úgy tudom a 3. napon).
Így az elmondásod alapján, nagyon nem valószínű, hogy daganatod van. Sőt, azt ajánlom, hogy csütörtökig ne is foglalkozz vele, mert egyre jobban felidegesíted magadat.
Az orvost viszont semmi esetre se hagyd ki.
Szerintem a bordádat érezted. Teljességgel kizárt, hogy 20 évesen melldaganatod legyen. A daganat többnyire pici kemény csomó, édasanyámnak is volt, inggomb nagyságú. Nem ilyen hosszúkás izé, szerintem az a bordád lesz.
25/L
Mensi előtt én is szoktam érezni keményebb kis dudorokat, amire régebben azt hittem rák. Elmentem orvoshoz, mert befostam. Az orvos bár bunkó volt, mert azt mondta, ilyen apróságok miatt nem kell rohangálni, mert nincs nekem semmi bajom. de azért jó volt magamat megnyugtatni.
Persze menj el a saját megnyugtatásod végett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!