Hogyan kell helyesen írni/mondani?
Figyelt kérdés
1. szervbusz
2. szervusz
3. szerbusz
azért kérdem, mert már mind a három formában hallottam elég sok embertől :P
2009. júl. 28. 15:05
2/12 anonim válasza:
1: Hülyeség, Szerv busz? Valami transzplantációs gépjármű?
2. Helyes.
3. Helytelen, pedig sokan így mondják.
3/12 anonim válasza:
4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszát mindenkinek
2009. júl. 28. 15:57
5/12 anonim válasza:
irni 2.
mondani... elméletileg 2,de vmi hasonulás féle nyelvtani izé miatt álatalában 3.
6/12 anonim válasza:
szervusz :)
100%, hogy így kell írni ill. mondani, csak valamiért mindenki szerbusznak ejti, de ez így nem helyes, szóval SZERVUSZ. :D
7/12 anonim válasza:
msn-en egyik ismerősöm szerbusszal köszöntött.. ha ott lettem volna mellette, kilöktem volna az ablakon..
8/12 anonim válasza:
az első hülyeség, a másik kettő elfogadott és helyes a új szabályok szerint, régen írásban a szervusz volt a helyes, de sok érdekes dolgot olvashatsz róla: tudod, a jó öreg google barátunktól
9/12 anonim válasza:
szervusz, szerbusz, szia: Ez a bizalmas köszönés a servus humillimus alakból rövidült, melynek eredeti jelentése: ’a legalázatosabb szolgád (vagyok)’.
Ebből az következik, hogy szervusz a helyes.
10/12 anonim válasza:
a szia az az angol 'see you'-ból lerövidült 'see ya'-ból lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!