Annak a melléknévnek, hogy milyen? "mű" mi a fokozása mű-műbb-legművebb?
Figyelt kérdés
Itt van egy-két példamondat:
mű=melléknév
Kiderült, hogy a haja mű.
A szőke hajú nők műbbeknek néznek ki, mint a barna hajú nők. Az összes mű mell közül az enyém nézett ki a legműbbnek.
2012. júl. 31. 12:28
1/11 Antimod válasza:
műviesebb
leginkább művies
szerintem
2/11 anonim válasza:
Úgy is lehet mondani hogy a szőke hajú nő sokkal inkább műnek néz ki... vagy az enyém nézett ki a leginkább műnek.
De lehet hogy az a jó amit te írtál.
3/11 anonim válasza:
Szerintem ezt nem lehet fokozni. Vagy csak így legfeljebb: mű, művies, leg műviesebb. De ezt a helyesírás ellenőrző aláhúzza, úgyhogy valószínű, hogy magyartalan.
5/11 anonim válasza:
A mű szót leginkább összetett szavakban használjuk, bár önálló szó is. Én inkább a hamist használnám.
Vagy:
6/11 A kérdező kommentje:
A google több olyan szót dob ki, hogy művebb mint olyat, hogy műviesebb! Az oka szerintem, hogy: rövidebb, a mai világban mindenki a rövidebb szavakat, rövidítéseket használja inkább.
2012. júl. 31. 14:40
7/11 anonim válasza:
A szőke hajú nők műbbeknek néznek ki, mi..
szerintem helyesen;
A szőke hajú nők, műbbnek néznek ki, mint
8/11 anonim válasza:
Szerintem ez logikus, a mű szó alapból műje egy másiknak ezért nem is érdemes vele foglalkozni.
9/11 anonim válasza:
Ha melléknévként használod, akkor nyugodtan fokozhatod: mű, műbb, legműbb, még ha szokatlanul hangzik is.
10/11 anonim válasza:
Túlbonyolítjátok az ügyet.
még, ha csúnyán is hangzik és a helyesírás-ellenőrző kiakad :-)
mű
műbb
legműbb
művi
művibb
legművibb
nincs ebben semmi különös :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!