Hogy helyes, nálam nagyob, vagy tőlem nagyobb?
Figyelt kérdés
Szerintem a "nálam"
Sokszor olvasom, hogy "tőlem" amitől átfut a hideg a hátamon annyira sérti a fülem, szerintetek?
2012. júl. 8. 07:54
11/12 Maresz4321 válasza:
NÁLAM!
Minél nagyobb, annál erősebb. Ez a fordulat is őrzi a nyelvben. Minél magyobb? (Mivel tudom összemérni?) Mitől nagyobb? - Attól, hogy sokat evett,sokat edzettstb. Mitől beteg? vírustól. Ha tőlem nagyobb, milyen hatást gyakoroltam rá, hogy nagyobb legyen?
12/12 Maresz4321 válasza:
7/11 Tőled? miattad? Akár az utóbbi is, te vagy a hibás benne. :) Azt akarta kifejezni, hogy "tőlem" valamilyen ráhatásra is utal. "Fél tőlem", mert félelmetes vagyok, de "örül nekem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!