Tudnátok nekem jelzőket mondani az ember arcára és a hangjára?
Tudom, hogy nem helyesíráshoz tartozik ez a kérdés, de jobb helyet nem igazán találtam.
Olyanra gondolok, mint például: markáns (arc), stb.
Néhány példa:
Hang: öblös;kappanhang(csak férfihangra); lágy zengésű; "kissé fáradt zengésű, ám végtelenül kellemes hangja volt";halk szavú; "..szólt egy fémes csengésű,már-már éneklő női hang háta mögül"; "hangját leginkább a csermely csobogásához lehetne hasonlítani"; csicsergő hang (nőknél); negédes hang.
Arc: finom vonású; "arcbőre hamvas volt";lányos arc (főleg fiatal fiúknál);kemény vonású;ráncos;"Arca és megjelenése erős egyéniségét tükrözte."
Egy regényből másoltam ki azokat, melyeket idézőjellel láttam el.Remélem,tudtam segíteni.(Majd írok még, ha vmi jó jelzőt találok v. eszembe jut vmi.) :))
@Stanzi0106
Köszönöm :))
Nekem ezek jutottak eszembe
arc:
- gyerekes arc
- duci arc
- mélabús arc
- életvidám arc
- hamvas,üde arc
- élettől meggyötört arc
- gumiarcú
- gonosz kifejezésű arc
Hang
- lágy
- kemény
- rekedtes
- csengő
- fátyolos
- érces
- rikácsolós
- sírós
- nevetős
- monoton
- vékonyka
stb
Arcra még: beesett arc, gondterhelt arc, megkapó arc,"...előreugró álla markáns jelleget kölcsönzött arcának".
Most ennyi..bocsi, ha van olyan, amit már vki más írt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!