Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogyan fejleszthetném az...

Hogyan fejleszthetném az írásomat kicsit "felnőttesebbre"?!

Figyelt kérdés
2009. jún. 22. 13:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hm ez érdekes:D

Én 12 éves vagyok,de már rengeteg fogalmazást nyertem,sőt,a 19 éves bátyámnak én javítottam ki a próbadogáját,amit be kellett adnia az egyetemre:D

nem tudok mást mondani,mint hogy olvass sokat!!!!( :

2009. jún. 23. 17:59
 12/15 anonim válasza:

Olvashatsz olyan blogokat is, amiknek tetszik a stílusa. Egyébként ha bármiből túl sokat veszel magadhoz, a stílusod óhatatlanul hasonul egy kicsit, de ez elmúlik. Mindenkinek vannak korszakai.

Én tanácsolnám azt is, hogy írjál, amennyit csak tudsz, legfeljebb később jót nevetsz majd rajta.

Felnőttes fogalmazásra jellemző még, hogy nem mond ki, "rág szájba" mindent, hanem utalásokat tesz, az olvasóra bízza a kódolást.

2009. jún. 28. 13:47
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha jó gimibe kerülsz, beléd verik, de nagyon, nem tudom, hány éves vagy. Én is nyertem általánosban ilyen-olyan fogalmazással kapcsolatos versenyeket, aztán most sorra kapom a négyeseket, az általános iskolai eredmények egyáltalán nem tükrözik a tudást. Például írj választékosabban, összeszedetten, és tanulj sok-sok nyelvtant, nem mindig hülyeség, bizonyos szabályok alapján, ha megérted őket (érvelő szöveg, retorika, ilyesmik), akkor már menni fog. Jó az olvasás, mint ahogy előttem írták, mivel ezzel bővül a szókincsed. Ilyesmiket tehetsz ezért. Mivel nem írtad, hogy pontosan mit akarsz fejleszteni, ezért mondjuk nem igazán értem a kifakadásodat a nagybetűkkel, de nem probléma.
2009. júl. 13. 20:12
 14/15 anonim ***** válasza:
úgy hogy művelődsz
2009. júl. 16. 10:54
 15/15 anonim válasza:
22%

Hogy lehet valakinek gyerekes a betűje?xD

Az Í betű elveszi az Á-tól a cumiját vagy mi?:D

2010. ápr. 10. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!