A mai hivatalos helyesírási szabály szerint, helyes vagy helytelen az ö és az ü betűn használt két pontos ékezetet helyetti egyszerű vonal mely lényegében a két pont összekötése?
Figyelt kérdés
ma már szinte mindenki így ír és a kérdésem csak annyi, hogy elfogadták-e a helyesírás szakértők vagy nem.....mert régebben még emlékszem helytelen volt ha valaki így írt....2012. ápr. 3. 13:30
11/15 anonim válasza:
Egy időben én is így írtam, de aztán mondta a nyelvtantanár hogy pontot rakjak, mert ezt versenyen nem fogadják el. =)
12/15 anonim válasza:
Én is egy időben így írtam, de a tanár átjavította, szóval leszoktam róla.
13/15 A kérdező kommentje:
köszönöm minden válaszolónak....megkaptam a kérdésemre a választ.
Csak a pontosítás végett: azért tettem fel ezt a kérdést mert elméletileg lehetséges, hogy ha az írás ill. a nyelv változáson megy keresztül akkor azt követik a szabályok is. Tehát NEM arra gondoltam, hogy most már a vonal lesz a helyes és a pontok a helytelenek...hanem csak az érdekelt, hogy a hivatalos helyesírási szabályzat változott-e, mert hogy szokásuk elfogadni ill. elutasítani dolgokat.
de még 1x thx mindenki :D
2012. ápr. 4. 18:21
14/15 anonim válasza:
Velünk mindig szívózik a magyartanár, hogy nem fogja elfogadni érettségin. Ebből kifolyólag gondolom, hogy nem helyes. Szerintem ez azért alakult ki, mivel iskolában diktálás közben gyorsan kell írni és így időt spórolunk.
15/15 anonim válasza:
^ Olvasd el az előző válaszokat is, leírtuk, miért nem helyes.
Szerintem nem igazán spóroltok ezzel időt, mivel két pontot nagyon gyorsan ki lehet tenni. Legfeljebb energiát, mert nem kell felemelni a tollat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!