Mit gondoltok? Van olyan szó, hogy "legsarok"?
Figyelt kérdés
Egy vitából kialakult kérdés, és mai napig kérdéses!!!!2012. febr. 4. 22:28
1/20 anonim válasza:
Hivatalosan nincs, de egy ritkább szlengben lehet. Mit jelent?
3/20 anonim válasza:
Olyan sincs, hogy "bealudtam" - mégis sokan használják, mert egyesek imádják ezeket a kifacsart kifejezéseket. A "legsarok" is egy ilyen szörnyszülött lehet, hivatalosan nem létezik.
4/20 anonim válasza:
És voltaképpen mit jelent ez a szó, hogy "legsarok"?
Mert még csak asszociációm sincs, ami elég érdekes, mert az anyanyelven szokás.
5/20 zeronibble válasza:
Pl.: van ott az az utca merőlegesen. Annak a legsarkán van az úton egy ilyen kis matyiszerűség.
6/20 anonim válasza:
Zeronibble, szerintem jó nyomon vagy. :)
Valószínűleg a "legelső", "leghátsó", "legszélső", "legutolsó" és hasonló szavak mintájára alkothatták ezt a szót is. Pedig ezeknél a szavaknál is egytől egyig felesleges a felsőfok jelének használata...
Üdv. :)
7/20 A kérdező kommentje:
Érdekes válaszok. :) Igen, páran nagyon jól rávilágítottatok a lényegre, és ezek szerint tényleg szlengként él ez a szó. Ahogy előttem is megírtátok. Köszönöm.
2012. febr. 5. 14:15
8/20 anonim válasza:
Ugyanúgy felesleges a felsőfokot jelző leg-, mint a "legideálisabb", "legoptimálisabb" szavak esetében (csak utóbbiaknál még a -bb-t is kiteszik).
9/20 anonim válasza:
IGEEEEN, ez már majdnem csapatmunka! :)
A kérdező megkérdezte, Zeronibble "szimatot fogott", ez alapján BW tippelt egy lehetőségre, a Korrektor úr pedig rábólintott. :)
De hiányzik a mondókához még egy ujjra való sor. :P
Esetleg a későbbiekben, ha letisztul a helyzet az MHM-mel kapcsolatban, meghívhatnánk őket is; mit szólsz ehhez, Korrektor úr? :)
Üdv. :)
10/20 anonim válasza:
Szerintem a legideálisabb és a legoptimálisabbnál nem felesleges a leg és a bb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!