Elítélendő, hogy helyesírás-troll vagyok?
Járom az utcákat és apróhirdetéseket javítok piros tollal. Szerintetek ez egy elítélendő tevékenység?
És még valami: jól írtam, hogy helyesírás-troll? Ez az egy szó, amiben nem vagyok biztos.
Micsoda álnyelvművelők vannak!
Nem inkább "mint egy jó alakú nőre RÁFORMÁZOTT sertésháj"? Vagy "rámesterkélt", "ráerőltetett", "szépítés céljával sebészi úton rápakolt", stb.
Az "elektronikus" helyett meg lehetne "áram/villany segítségével/által továbbított/szállított", esetleg "világhálón továbbított" levél.
Tessék kerülni az idegenszavak használatát!
Bocs, egész héten nem voltam internetközelben.
De amúgy ezt a hetet is hirdetőtáblák ellenőrzésével töltöttem. :)
Szia! Örülök,. hogy megjöttél. Én pedig itt a gyakori kérdéseken javítgattam ki a helyesírási hibákat.
Itt az e-mail-lel kapcsolatban kaptam hideget, meleget, pedig én csak válaszoltam Berta kérdésére, hogyan kell írni. Üdv. Ági
Ékezet, egybeírás-különírás. Ezek voltak a legjellemzőbbek.
Pl: tojó tyuk, érd. telefónon, stb...
I <3 Somogy :D
Sziasztok!
Jelentés: Úgy tűnik, a rendőr "fiúcska" lelépett az itteni szolgálatból. :(
Az előbb küldtem neki egy e-mailt avagy elektronikus levelet.
[A nem kívánt kifejezés törlendő. :)]
Remélem, még él a régebbi címe, és legalább a nosztalgia kedvéért benéz ide, vagy legalábbis válaszol majd.
Idézet: "Mi a csudát csinálhattunk, mielőtt felfedezték a nosztalgiát?" :)
@ Ági:
Köszönöm a dicséretet, és azt is, hogy megnézted az e-mail címet. :)
A hidegzuhanyokat pedig remélhetőleg majd megszokod. :P
"Biztatásul" egy másik idézet, előre is elnézést kérek miatta:
"- Mosolyogj! - mondták. - Lehetne az élet rosszabb is. Mosolyogtam. Az is lett." :(
@ Kérdező: Jutottál valamire a prókátor bandával? :)
Van valami jó hír esetleg?
A 79 %-os válaszoló pedig már igazán előbújhatna itt is... :)
Üdv mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!