Számotokra mit fejez az ki, ha valaki minden egyes kijelentő mondat végére felkiáltó jelet tesz?
Figyelt kérdés
Megmondom őszintén, engem már nagyon zavar, mert sok olyan hozzászólást olvasok, amelyekben - vagy akarva vagy akaratlanul - minden mondat végén felkiáltó jel áll. Nekem ebből az jön le, hogy a hozzászóló meg akarja mondani a tutit, az ő véleményét tartja egyedül elfogadhatónak. Minden írásjelnek meg van a maga jelentése. Túlmisztifikálom ennek az egy karakternek a jelentőségét vagy másokban is ilyen hatást keltenek a felkiáltójellel teli írások?2009. márc. 30. 14:53
11/12 anonim válasza:
Én a helyesírás hiányától akadok ki, attól nagyon. Meg az állandó nagybetűktől... Két esetben használok több írásjelet: ha a barátaimnak írok, mikor épp nagyon zaklatott vagyok, vagy mikor regényt írok, de nem megy, és olyankor rátenyerelek a billentyűzetre. Habár olyankor inkább csak a pontot nyomom... a három pontot viszont nagyon gyakran használom, de az az elhallgatás, az elgondolkodás, vagy a nem is tudom, minek a jele.
Egy kérdés: csak a word nem fogadja el a felkiáltójelet és a kérdőjelet egymás mellet, vagy így nem is léteznek együtt?
12/12 anonim válasza:
Az is idegesítő ha kérdő mondta végére teszünk felkiáltójelet vagy fordítva.
Pl.: Akkor te hány éves is vagy!
Értsed meg már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!