Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Számotokra mit fejez az ki,...

Számotokra mit fejez az ki, ha valaki minden egyes kijelentő mondat végére felkiáltó jelet tesz?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén, engem már nagyon zavar, mert sok olyan hozzászólást olvasok, amelyekben - vagy akarva vagy akaratlanul - minden mondat végén felkiáltó jel áll. Nekem ebből az jön le, hogy a hozzászóló meg akarja mondani a tutit, az ő véleményét tartja egyedül elfogadhatónak. Minden írásjelnek meg van a maga jelentése. Túlmisztifikálom ennek az egy karakternek a jelentőségét vagy másokban is ilyen hatást keltenek a felkiáltójellel teli írások?
2009. márc. 30. 14:53
1 2
 11/12 anonim válasza:

Én a helyesírás hiányától akadok ki, attól nagyon. Meg az állandó nagybetűktől... Két esetben használok több írásjelet: ha a barátaimnak írok, mikor épp nagyon zaklatott vagyok, vagy mikor regényt írok, de nem megy, és olyankor rátenyerelek a billentyűzetre. Habár olyankor inkább csak a pontot nyomom... a három pontot viszont nagyon gyakran használom, de az az elhallgatás, az elgondolkodás, vagy a nem is tudom, minek a jele.

Egy kérdés: csak a word nem fogadja el a felkiáltójelet és a kérdőjelet egymás mellet, vagy így nem is léteznek együtt?

2010. júl. 15. 01:24
 12/12 anonim válasza:

Az is idegesítő ha kérdő mondta végére teszünk felkiáltójelet vagy fordítva.

Pl.: Akkor te hány éves is vagy!

Értsed meg már?

2011. okt. 8. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!