Számotokra mit fejez az ki, ha valaki minden egyes
kijelentő mondat végére felkiáltó jelet tesz?
Figyelt kérdés
Megmondom őszintén, engem már nagyon zavar, mert sok olyan hozzászólást olvasok, amelyekben - vagy akarva vagy akaratlanul - minden mondat végén felkiáltó jel áll. Nekem ebből az jön le, hogy a hozzászóló meg akarja mondani a tutit, az ő véleményét tartja egyedül elfogadhatónak. Minden írásjelnek meg van a maga jelentése. Túlmisztifikálom ennek az egy karakternek a jelentőségét vagy másokban is ilyen hatást keltenek a felkiáltójellel teli írások?
Írásban az írásjelek helyettesítik a - nyilván nem látható - testbeszédet. Ha valaki végig nagybetűvel ír, vagy minden mondat végére felkiáltójelet tesz, az olyan, mintha folyton ordítana és mint ilyen, nagyon zavaró.
2009. márc. 30. 17:05
2/12 anonim válasza:
Az állandó felkiáltójelezés nekem hisztérikus, gyerekes és komolytalan képet mutat. Aki folyton így ír, annak a véleményét egyáltalán nem tudom komolyan venni.
2009. márc. 30. 17:30
3/12 anonim válasza:
én ezt még nem is figyeltem.na mostantól figyelek,nehogy túl sok felkiáltójelet írjak.
2009. márc. 30. 20:43
4/12 anonim válasza:
Az a legjobb, amikor sok van belőle a mondat végén. Szerintem az írásjelek száma fordítottan arányos a mondatot leíró értelmi szintjével.
2009. márc. 31. 20:15
5/12 anonim válasza:
Ha valaki elvétve használja, akkor valóban egy-egy mondat nyomatékosabbá tételét jelentheti. Mondjuk Én jobban kedvelem a nyomatékosítani kívánt szavak kiemelését, de ahogy előttem is jelezték a folyamatos nagybetűvel írás kiabálást, az állandó felkiáltó jel használat pedig hisztériát, kompromisszum képtelenséget és hasonlókat is takar. Az utolsó kérdésre is válaszolva: IGEN, engem is zavarnak az ilyenek!!! :P
2009. márc. 31. 21:46
6/12 anonim válasza:
Egy rossz szokást. :-) Nyilván sok olyan mondat van, aminek a végére pont és felkijáltójel is rakható, tehát csak intenzitásbeli különbség van a mondandóban kijelentés és felkiáltás között.
Tanárként azt látom, hogy a fiatalabbak között bevett szokás a felkiáltójelek túlzott használata. Engem már nem zavar, nekik ez a stílusuk, nyilván magyarórán eleget büntetik őket emiatt. :-)
2009. ápr. 2. 00:53
7/12 anonim válasza:
Engem ennél jobban zavar, ha valaki folyamatosan nagy betűkkel ír :S Az oké, hogy kiemel pár szót, hogy nyoomatékosítsa, amit mondani akar, de a csupa nagybetűtől idegbeteg leszek:D A felkiáltójelezés meg szerintem = az üvöltéssel...
2009. ápr. 3. 09:00
8/12 anonim válasza:
Fúú, engem is zavar, ha vki állandóan felkiáltójelet tesz a mondat végére. Mi ebbe a jó? O.o
Deh egyetértek az előttem válaszolóhoz, engem is jobban zavar a csupa nagybetű.. Aki nekem pl. msn-en így ír, akk. mondom neki, h vagy kisbetűvel írjon, vagy letiltom :P
2009. ápr. 4. 17:18
9/12 anonim válasza:
Engem inkább az zavar, ha a felkiáltójelet nem ismerik, csak a kérdőjelet, és a pontot.
Az óhaj, sóhaj kifejezésére, a felkiáltásra, és a felszólításra is a "!" jelet használjuk, mégis, itt annyiszor látni, hogy:
"Ne mondd meg neki.", vagy "Ó, bárcsak látnám én is.", vagy "Ez fáj." - ezek a mondatok mind felkiáltójelesek lennének.
Ha valaki minden mondata végére kiteszi, az számomra egyet jelent: nem ismeri a magyar nyelvtan szabályait.
2009. ápr. 8. 00:31
10/12 anonim válasza:
HÁ MERT JÓ IGY IRNI ÉS SZERETÜNK FELKIÁLTÓJELEZNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!