Hogy lehet, hogy egy olyan keresett név, mint Stephen King új könyvének borítóján szarvashibát vétenek a címben?
A könyvnek a címe "A bura alatt", viszont a borítón és rengeteg helyen "A búra alatt" olvasható.
Általános iskolás tananyag!
Szia!
Nem tudom, hogy lehet, és azt sem, szándékos-e. Nem is olvastam, tehát nem tudom, miről szól.
Arra gondoltam, talán a "búra" egy új szó. De megnéztem Wikin, ott a cím kivételével mindenhol "bura" szerepel a leírásban. De gondolom, eddig Te is eljutottál. :-)
Így most van egy nem hasznos válaszod, amit csak azért írtam, mert amúgy unatkoznék... :-)
Most is unatkozom... :-)
Az Álljunk meg egy szóra! c. nyelvművelő műsor ismerős? Ha nem, akkor túl fiatal vagy... :-)
Csak néhány adást láttam belőle ifjúkoromban, mert akkoriban túl unalmasnak találtam. Mindenesetre már akkor is hemzsegtek a hasonló hibáktól a mindenféle utcai / kirakati feliratok.
Szvsz a helyzet mostanában még rosszabb.
Csak néhány jellemző példa: árú, kiárúsítás,%-al, 1-et fizet, 2-őt kap, szenvics...
Tudom, nem lehet tenni semmit ez ellen, de valaki igazán kitalálhatna már valamit. Na, ezt most jól megmondtam. :-)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Engem is idegesítenek az úton-útfélen előforduló, alapszintű helyesírást nélkülöző hibák, de azért ezt elvéteni egy könyvkiadónál(!), ahol korrektorok vannak, mellesleg egyébként is írásművekkel dolgoznak.
21:02-nek
Az teljesen biztos, hogy röviddel kell írni. Aki nem hiszi, járjon utána! /Helyesírási szótár... :-)/
Mondani hosszúval szokták, legalábbis felénk; hogy ez helyes-e, azt nem tudom.
Kérdezőnek:
Támadt egy ötletem: Nem lehetne megkérdezni a kiadótól, hogy miért van ez így? Hátha van rá valami elfogadható válaszuk... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!