Nyelvtan feladat - hogyan csináljam meg?
Sziasztok! Azegyik feladatom ez lenne
1) Mi a különmbség a jelentésük között? írj velük 1-1 mondatot!
bár csak-bárcsak
csak hogy- csakhogy
mint ha -mintha
minthogy-mint hogy
2) A következő szavak egybe is, külön is írhatók, de mást jelentenek.Írj velük 1-1 mondatot!
egyszer egy- egyszeregy
rend szerint- rendszerint
a kószöbön álló- küszöbönálló
csak hamar- csakhamar
egy szóval- egyszóval
minden estere -mindenesetre
Válaszaitokat előre is köszönöm! Sokat segítenétek vele!
Legyen szép napotok!
Puszi :)
1.-Bár csak egy két nyelven beszélek, azért megpróbálkozom ezzel az állással. Bárcsak itt lenne már a barátom!
- Csak hogy értsd, még egyszer elmagyarázom! Csakhogy ideértél, már nagyon vártalak!
-
-
2.-"Egyszer egy királyfi mit gondolt magába'..." Na, kisfiam, megy már az egyszeregy?
-Tegyétek sorba növekvő rend szerint a számokat! Rendszerint busszal járok iskolába.
-Fejezd ki egy szóval azt, hogy mit érzel a kiskutyád iránt! Egyszóval arról lenne szó, hogy hamarabb kellene indulnunk.
-Minden esetre készüljetek fel! Te mindenesetre most inkább hagyd otthon a kutyát!
-
Köszönöm szépen a válaszodat! Nagyo9n sokat segítettél!
Várom a meg nem fejtettlen szavakból a mondatokat!
Köszi! :)
1.. (Ezekben nem vagyok biztos)
- Úgy, mint ha.. / Olyan, mintha..
- Minthogy a korábbi javaslatot már elfogadtuk.. / (passzolok)
2..
- A küszöbön álló fazont be kéne engedni. A küszöbönálló események súlyos hatással lesznek ránk.
- Csak hamar érdemes, ne húzd az időt. Csakhamar odaérünk, nincs már sok.
Jobb ha írsz, mint ha énekelnél. - Úgy futsz, mintha puskából lőttek volna ki.
Minthogy nem jöttél, én elmentem. - Több vagy annál, mint hogy megalázkodj.
Csak hamar érj ide, mert elmegyek! - A telet csakhamar a tavasz váltja fel.
A küszöbön álló embert ismerem. - A küszöbönálló esemény engem felvidít.
Egy szóval sem mondtad, hogy eljössz. - Nem mondtál igazat, egyszóval hazudtál.
Engem is nagyon irritál és felháborít. Ha nem gondolkozik rajta, sosem érti meg, mi a lényege. Ezekből életben nem lesz művelt ember, ráadásul még helyesen sem fog tudni írni.
Én attól kapok idegbajt, mikor a kis hülye tizenévesek leírják, a muszáj helyett, hogy muszály. Ez de idegesít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!