Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 9. -es kémiai feladat, hogy...

9. -es kémiai feladat, hogy csináljam?

Figyelt kérdés
[link] lefényképeztem a munkafüzetben
2010. máj. 20. 22:00
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Fényképezés helyett láss neki!
2010. máj. 20. 22:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Nagyszerű.

Nekilátnék, ha érteném, hogy mit akar az egyensúllyal meg a nyilacskával.

2010. máj. 20. 22:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
olvasd el szépen a könyvben hozzá tartozo témakört.
2010. máj. 20. 22:23
 4/7 anonim ***** válasza:

5-ös vok kémiából de ezt a részt simán kimásoltam a könyvből a munkafüzetbe.

Sok sikert, menni fog.

2010. máj. 21. 18:01
 5/7 anonim válasza:
Ne aggódj én se értem a kémiát. 8 osztályos gimibe jártam ott érdekes 5ös voltam...eljöttem onnan egy szakközépiskolába és a 2-esért küzdök. :( én kémia tanárhoz járok és újra értem a kémiát. Ajánlom neked is,lehet egy magán tanár segítene.
2010. máj. 22. 23:01
 6/7 anonim ***** válasza:

ez egy elég könnyű feladat, ha érted a legkisebb kényszer elvét... pl. ha megnöveled egy anyag koncentrációját, a rendszer erre azzal fog reagálni, hogy lecsökkenti annak az anyagnak a koncentrációját. ez tiszta logika

ja és egy kis segítség:

ha a reakcióhő kisebb mint 0, vagyis mínusz az előjele, akkor exoterm a reakció, ami felmelegedéssel jár, szóval a felső nyíl irányába nő a hőmérséklet.

így nézve az elsőnél (A) a hőmérséklet csökkentésével tudjuk a felső nyíl irányába tolni

2010. máj. 23. 18:10
 7/7 anonim ***** válasza:
ja és majdnem elfelejtettem: a katalizátor nem változtat semmin, a nyomás pedig abba az irányba nő, amelyik oldalon több mol gáz található (hogy mennyi, azt a számok a betűk előtt mutatják; vmint ott alul a g a gáz jele)
2010. máj. 23. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!