A Vodafone nem rég váltott nevet Onéra (jó hülye egy név), de azt látom minden hírportálon rosszul használják előtte a névelőtt: a One. Miért? Szerintetek hogyan lenne helyes?
Ien, a 29. én vagyok. Az 1. hozzászólás és több násik us az enyém.
Atért hoztam elő a kérdezőbek, mert egy magyar cégről van szó. Kereskedelmi és Hitelbank.
A rövidítést hibásan ejti mindenki: káendhá. Miért? Az angol and miatt!
De könyörgöm az ká et há! Az et latin ést jelent.
A & egy ligatúra, az et betükonbináció összevonása.
De ha angol elég érv, akkor meg miért nem kí end édzs?
Ká és há lenne a helyes.
az elütések a legkiseb baj...
a nyelv nem így működik, túllogikázod a dolgokat.
valamiért a káendhá terjedt el (meg céundá, holott...), és ha úgy mondják, akkor az már úgy van mondva, nem hibás. :-P
tudom, hogy a latin et-ből jön, de ez most mindegy.
azt mondod, hogy ká et há. de miért nem ká és há? ja, később azt is írod. akkor most melyik?...
azt mondod, könyörgöm. miért nem könyörgök? ez is pont azért könyörgöm, mert valamiért úgy terjedt el (nem hiszem, hogy a kis Harkányi miatt, ő sem az ujjából szopta...), mindegy, most már könyörgöm (is), nem mondhatjuk, hogy hibás.
"ha angol elég érv": van, amire elég ok, van, amire nem. a nyelv egyáltalán nem a kristálytiszt logika mentén alakul, mindent szigorúan alátámasztva érvekkel.
vagy mondhatjuk, hogy logika mentén (hiszen minden változásnak van oka), csak nem olyan logika mentén, amit átlátunk. (igen, az AI működésével való áthallás nem a véletlen műve...)
A betű (az én értelmezésem szerint): egy írásjel és egy hozzá tartozó hang kombinációja. A q, w, x, y, és &-et ennek nem felelnek meg, ezért (szerintem) nem tartoznak a normál betűk közé, inkább olyasmi írásjeleknek tekintem őket mint például a számokat. Nyelvenként változik a kiejtésük, de jelentésük nagyjából azonos.
És most gondolom jönni fogtok azzal, hogy mit gondolok akkor a szexszárd szóról.
Mielőtt kiszállnék végleg:
Ezt a humorba akartad kiírni?
Akkor jó. De itt a tudonányban nagyon égő, amiket összehordasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!