A Vodafone nem rég váltott nevet Onéra (jó hülye egy név), de azt látom minden hírportálon rosszul használják előtte a névelőtt: a One. Miért? Szerintetek hogyan lenne helyes?
Úgy ejted, ahogy akarod. Ha helytelenül, hát helytelenül. Nekünk aztán olyan mindegy.
Valamint, hadd, nem pedig "had".
Az mást jelent.😉
akik komolyan próbáltak válaszolni (1, 2, 3, 4, 5 stb.), azoknak üzenem, hogy a kulcsszavak között szerepel ez is: #vicc #humor...
(remélem, hogy hamar a helyére kerül a kérdés)
#10: "had ejtsem már magyarul egy magyar cég nevét"
Ejtsd nyugodtan magyarul, ha tudod – de miért az írásból indulsz ki? :-o
A beszéd az első. Aztán hogy hogy írjuk, az más kérdés: van, amit "ugyanúgy" írunk (vagyis ha a leírt formát kiolvassuk, akkor ugyanazt kapjuk, mint ahogy a szót normál esetben ejteni szoktuk), és van, amit máshogy írunk, mint ahogy ejtjük (pl. kisebb, lesz, légy szíves, Weöres, Cházár, Trump, Goethe, crescendo, cringe stb. ...).
A One-t nyilván(!) nem úgy ejtjük, hogy [one], hanem kb. így: [van]. Ez a magyar ejtése. Ejtsd magyarul.
Az [one] nem "magyarul ejtés", hanem a leírt forma ész nélküli, betű szerinti felolvasása.
Nekem ez még mindig magas
Tehát: Ván-nak kell ejteni, One-ként van leírva, de közben egyet jelent, ami amúgy nem is igazi jelentés csak szám. 200IQ
Nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.
Gondolom, jó sok dolog van még, amit nem értesz, nem csak ezt az egy.🤣
"ami amúgy nem is igazi jelentés csak szám"
ezt nem értem.... akkor én sem vagyok éleskés? szomorkás... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!