Egy regényben a századokat lehet írni arab számokkal is, vagy mindenképp rómaival kellene?
Figyelt kérdés
Például: XX. század vagy 20. század.tegnap 14:29
1/8 anonim válasza:
Regényben szerintem úgy írod, ahogy akarod
2/8 A kérdező kommentje:
Akkor úgy kérdezem, hogy mi a szokás?
tegnap 14:54
3/8 magyarul csipsz (o_o ) válasza:
Teljesen mindegy, hogy melyiket választod. Az a lényeg, hogy legyen egységes, mindenhol ugyanaz a forma szerepeljen.
4/8 anonim válasza:
Egyiket sem kell, de folyó szövegben szerintem elég fárasztó, ha római számokkal van írva.
5/8 anonim válasza:
Gyermekkoromban (régen volt ám) csak a római számok voltak elfogadottak, de már nagyon régóta az arab is helyes. Ennek ellenére a római számokkal írás a gyakori napjainkban is.
Viszont azt javaslom, hogy regény szövegében írd ki: huszadik század, ötödik század stb.
6/8 UlfOrmson válasza:
Manapság már a történelmi és régészeti publikációkban is jellemzően az arab számokat használjuk az évszázadok jelölésére, a római számokat uralkodók jelölésére használjuk
7/8 hollófernyiges válasza:
A római számok mára kikoptak a századjelölésekből.
8/8 anonim válasza:
Régészként elég sok történelemmel kapcsolatos cikket és könyvet forgattam már a kezemben és ott is arab számokkal szoktuk írni a századokat az esetek többségében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!