Mi a verőtő angolul?
Mordor - Angol
Angol - Mordor
aki érti.. xd
Nem amugy sose hallottam ezt a szot de biztos
"nem tudom, mit jelent.
Magyarul sem tudom, hogy mi az."
Akkor rá kell keresni:
első találat:
"Verőszerszám
Más néven verőtő, vagy bélyeg. Acélból készült szerszám, aminek a felületébe a vereten szereplő éremkép negatívja található."
Az angol változatban "coin die" szerepel:
"A coin die (archaically spelt dye) is one of the two metallic pieces that are used to strike a coin, one per each side of the coin. A die contains an inverse version of the image to be struck on the coin."
Klasszikus értelemben van egy mintát tartalmazó üllő (ez a "tő") és egy kalapács. A keresett kifejezés archaikus.
A modern gépeken is általában van egy álló és egy mozgórész. Az állórészt az angol "anvil"-nek nevezi, a mozgót pedig "hammer"-nek. Ezeket a kifejezéseket még el lehet látni valamilyen jelzővel, hisz speciális formázószerszámokról van szó. Nem biztos hogy van pontos köznyelvi kifejezés, hisz egy speciális és ritka szerszámgépről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!