Miért bántják aszt aki nem tud helyesen irni??
20
Igen, tudom Jancsika. Direkt írtam, hogy legyen mire neked írni. :P
Nekem bántja a szemem a helyesírási hiba. De nyilvánvaló, hogy belecsúszhat egy-két helytelen dolog, de amikor az egész szövegről lerí, hogy a megalkotója hiányzott az összes nyelvtanóráról, az zavar.
Úgy gondolom, helyesen beszélni, írni a magyar nyelvet kötelességünk - különben ki őrizné meg a gyerekeinknek?!
De hasonlóan vagyok azokkal, akik nem tudnak illedelmesen enni, híres elődeinket még névről sem ismerik vagy űznek egy szakmát, de semmi másról nem lehet velük beszélgetni. :)
"belecsúszhat egy-két helytelen dolog, de amikor az egész szövegről lerí"
ez a lényeg: hogy nagyon sokféle szintről beszélünk, amit nincs értelme egybemosni, mert különféle módon érdemes kezelni őket...
"helyesen beszélni, írni a magyar nyelvet kötelességünk"
na ez a másik vétkes egybemosás: a """helyes""" beszéd és a helyesírás tök más téma.
az illemre, kulturáltságra, műveltségre való utalás tök jó, ahhoz tényleg hasonlít a szitu: és ahogy általában az illetlen, műveletlen, kulturálatlan embereket sem figyelmezteted (pláne nem nyilvánosan fennhangon) arra, ha valamit szerinted nem jól csinált, csak szélsőséges esetekben, ugyanúgy a helytelenül írás is széles skálán mozog, és valóban csak akkor kellene ezt szóvá tenni, amikor már komoly gondokat (kényelmetlenséget / kellemetlenséget) okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!