Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért bántják aszt aki nem...

Miért bántják aszt aki nem tud helyesen irni??

Figyelt kérdés
2023. dec. 15. 08:23
1 2 3
 21/25 anonim válasza:

20

Igen, tudom Jancsika. Direkt írtam, hogy legyen mire neked írni. :P

2023. dec. 20. 16:45
 22/25 Vizesaram válasza:
26%
Igazabol nem fontos a helyesiras csak az agykarosultaknak. Koztudott olvasas kozben ha egy szoban az elso es utolso betu a helyen van es egy vagy ket betu a szoban rossz helyen van vagy el van irva az agy helyesen ismeri fel a szot automatikusan ki tudja tolteni es felismerni anelkul hogy idot toltene vele.
2023. dec. 22. 08:32
 23/25 anonim ***** válasza:
51%

Nekem bántja a szemem a helyesírási hiba. De nyilvánvaló, hogy belecsúszhat egy-két helytelen dolog, de amikor az egész szövegről lerí, hogy a megalkotója hiányzott az összes nyelvtanóráról, az zavar.

Úgy gondolom, helyesen beszélni, írni a magyar nyelvet kötelességünk - különben ki őrizné meg a gyerekeinknek?!

De hasonlóan vagyok azokkal, akik nem tudnak illedelmesen enni, híres elődeinket még névről sem ismerik vagy űznek egy szakmát, de semmi másról nem lehet velük beszélgetni. :)

2023. dec. 22. 12:22
 24/25 BringaManó ***** válasza:

"belecsúszhat egy-két helytelen dolog, de amikor az egész szövegről lerí"

ez a lényeg: hogy nagyon sokféle szintről beszélünk, amit nincs értelme egybemosni, mert különféle módon érdemes kezelni őket...

"helyesen beszélni, írni a magyar nyelvet kötelességünk"

na ez a másik vétkes egybemosás: a """helyes""" beszéd és a helyesírás tök más téma.

az illemre, kulturáltságra, műveltségre való utalás tök jó, ahhoz tényleg hasonlít a szitu: és ahogy általában az illetlen, műveletlen, kulturálatlan embereket sem figyelmezteted (pláne nem nyilvánosan fennhangon) arra, ha valamit szerinted nem jól csinált, csak szélsőséges esetekben, ugyanúgy a helytelenül írás is széles skálán mozog, és valóban csak akkor kellene ezt szóvá tenni, amikor már komoly gondokat (kényelmetlenséget / kellemetlenséget) okoz.

2023. dec. 22. 12:39
 25/25 D.Tomka válasza:
Mert egy alapvető norma a helyesírás.
2023. dec. 23. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!