Van olyan nem összetett és nem ragozott szó, amelyben a 'j' és a 'ly' egyaránt előfordul?
Figyelt kérdés
2023. nov. 21. 20:38
2/9 anonim válasza:
#1, a rejtély ragozott (illetve toldalékolt) szó.
3/9 anonim válasza:
Hogy lenne már ragozott meg toldalékolt??? Képzett szó, ez igaz, de az nem volt kizáró ok a kérdésben.
4/9 BringaManó válasza:
#2: nem ragozott, az ály/ély egy képző (ráadásul nem produktív, de ez most végül is mindegy)
persze értem én, hogy a "ragozást" tágabb értelemben használta a kérdező ('toldalékolás') – úgyhogy most egyúttal tanult is valamit. :-)
amúgy én nem tudok ilyen (köz)szót, és óvatosan arra tippelnék, hogy nincs is, de ez csak sejtés, és örülök, ha megcáfoljátok. :-)
5/9 anonim válasza:
Diktálások kedvence, a hüvelykujj, összetett szó.
8/9 anonim válasza:
ha képzők is kizárva, akkor különálló "j" és "j" esetére sem tudok példát, nemhogy "j" és "ly"
9/9 BringaManó válasza:
jaj, pedig ott a "juj"...
de van bojtorján is, meg jojó, meg lajtorja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!