Hogy kell felszólítóba rakni, azt, hogy "csuklik"?
ezen már sokat gondolkodtam,de egyszerűen nem tudom...
akinek vannak hasonló szavai,azok is írjanak.
ma 15:31
Elmész te a kamus nyádba professzorkám!!
Kedves 15:35
Nem hiszem, hogy a kérdés feltevője kíváncsi lett volna az obszcén megnyilvánulásaira. Az iskolai végzettségemmel kapcsolatban pedig végképp nem értem, hogy milyen kifogásolnivalója akadt.
Semmi, csak az, hogy KAMUS vagy!!
Professzorok nem olvasnak Hoxá-t és társait, ismerek párat, tudom...
"Mint egyetemi magyar professzor, úgy gondolom ezen kérdés megválaszolása értelmetlen. Nincs szükség a csuklik igénk felszólító módba helyezésére, mivel a csuklás egy feltétlen reflexe a testünknek. Külső fizikai ingerrel nem hozható létre."
Kedves professzorom! Rossz válasz, tessék leülni, egyes! Először is, olyan nincs, hogy "feltétlen" reflex, azt úgy mondjuk, hogy "akaratlan" reflex. Másodszor, semmi köze nyelvtanilag, hogy egy akaratlan cselekvést teszünk felszólító módba, vagy sem. Harmadsorban, ha így lenne, akkor is hibás a logika, mert, ha tiltani akarjuk, akkor mi vele a baj? (Hagyd abba a csuklást! - pl.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!