Miért kell lemondani online, arról hogy az emberek ékezeteket használjanak? Miért süllyednek ennyire a standardok?
"Mert mobilról jelentősen lassabb ékezettel írni mint nélküle"
Ezt én nem tudom értelmezni... Nekem minden androidos telefonom helyből tud magyar ékezetes billentyűzetet. Tehát nem gyorsabb a-t nyomni á helyett.
20
"Szoftverekben az ember nem ir ekezetes betuket, ez egy iratlan konvencio, valoszinuleg azert, mert vannak, akik nem unicode-os fontot hasznalnak, naluk meg se jelenne rendesen, illetve a regi ascii terminalokon sem, azok meg a codepage-ket sem tudtak.
Fajlnevekben sem hasznalunk ekezetet (sem szimbolumokat), mert nem tudjuk, milyen rendszerekbe jut majd el a fajl es ki fog anyazni miatta. Persze ma mar a legtobb rendszer tudja, a legtobb felhasznalo meg tul fiatal ahhoz, hogy emlekezzen a problemakra, de ettol ez meg egy letezo gond."
Ezek a mai fiatalok szoftvert használnak. Bezzeg az én időmben még levelet küldtünk kézzel írva, de hát erre már nem sokan emlékeznek. Még ma is így csinálom, mert nem haladok a korral.
7/
"Ezt sose értettem, ugyanannyiba kerül a magyar nyelvű billentyűzet, mint az angol."
Ez azért függ attól is, hogy hol laksz:) Persze, ha magyarul kell hivatalos levelet írni akkor ahhoz kell egy kis kompromisszum, de hidd el megoldható. Látod?
Nagyon sok minőségi billentyűzet sajnos nem érhető el magyar kiosztással ami egyébként megfelelő lenne számodra, na ilyenkor áldozod be az ékezeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!