Hánytok ti is ettől? "Ez miatt"
Figyelt kérdés
emiatt helyett..2022. okt. 8. 18:04
2/17 anonim válasza:
Az "ez miatt" is része nyelvünknek, hisz rengetegen használják. A nyelv nem matekpélda, hogy egy kérdésre csak egy megoldás megfelelő. Nem kell mindig bedőlni az elefántcsonttorony véleményének. Hánysz tőle? Rajta: ez miatt, az miatt.
3/17 A kérdező kommentje:
A nagyon buta emberek használják. Láttál te már egy ügyvédet aki ezt így kimondta?
..
2022. okt. 8. 18:49
4/17 anonim válasza:
Nem a második vagyok, de pont a jogászok között rendkívül sok a buta ember, úgyhogy simán el tudom képzelni.
Amúgy az én fülemet is bántja, de nem ez zavar legjobban.
5/17 A kérdező kommentje:
Melyik zavar a legjobban?
2022. okt. 8. 18:56
6/17 anonim válasza:
Kérdező, fel tudnál mutatni valami felmérést, ami szernit összefügg az "ez miatt" használata és a butaság? Csak az miatt kérdezem, hogy tisztán lássam ezt a kérdést.
7/17 anonim válasza:
#6 amikor azt mondják, hogy "másabb".
8/17 anonim válasza:
Én már intelligens embertől is hallottam ezt szóban.
9/17 anonim válasza:
Én különbséget szoktam tenni:
vannak az ilyen szépséghibák - és vannak nyelvrongálások.
Utóbbi a nyelv megértését zavarja: például a "tőled jobb".
10/17 BringaManó válasza:
Nocsak, azzal meg mi a gond? Miért zavarja a megértést?
Mit kellene helyette mondani, ami kevésbé zavarja a megértést?...
(Nyilván nem azt, hogy "nálad jobb", mert annak ugyanúgy semmi értelme...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!