RotLing vagy RotRing, melyiket használod?
Figyelt kérdés
Az egyik egy márkanév és abból alakult ki a másik szó. Talán azért, mert az R betűt könnyebb L-nek ejteni. (Vagy talán, mert L-el nem egy márkanév és így könnyebb az árcímkére írni a nem rotring márkájú rotlingokat :D) Oké.2022. aug. 13. 12:20
11/23 GLadislaus válasza:
Én gyerekkoromban csak margaLinos kenyeret ettem, de azóta olyan sznob lettem, hogy két u-val ejtem a vákuumot.
12/23 anonim válasza:
Lotring, rotling, mindenhogy mondják, de amugy én tudtam mar olvasni gyerekkoromban, és rotring-nak ejtem.
Aztan hiába tanultam 10 évig németet, csak 20 év felejtes után döbbentem rá, hogy a Rot Ring = piros gyűrű az a Rotring jele :))
13/23 anonim válasza:
Hogy engedhetnek ki általános iskola 6. osztályából olyan embert, aki képes leírni olyat, hogy „R-el”, „L-el”? Borzalom!
14/23 anonim válasza:
Hol mondják Rotlingnek, melyik sarkában az országnak? Ez tényleg érdekel, nem vagyok már fiatal, de még soha nem hallottam így.
Elég furcsa amúgy, mert minden egyes termékükre rá van nyomtatva a név, olvasni meg azért csak tud úgy-ahogy a nép, gondolnánk.
15/23 anonim válasza:
7. ilyet még nem hallottam, hogy parizel. Viszont akit ismerek mindenki palizert mond.
16/23 A nagy Levin válasza:
# 15, például nagyanyám is így mondta.
17/23 anonim válasza:
#14: sokan nem is rállak Rotring feliratot, én is csak azért mert apám tervezőmernök volt. Az iskolában mindenkinek a noname kinai műanyag utánzat volt, nem eredeti Rotring ceruza.
18/23 anonim válasza:
17 Rotringnak a tus-csőtollai voltak a különlegesen jók...
19/23 anonim válasza:
#18: igen, akkor még nem számítógepen ment a tervezés, hanem pauszpapíron tussal :)
20/23 anonim válasza:
Ez egy meglehetősen niche termék márkaneve. Én legalább 15 éve nem láttam már rotringot személyesen. Aki rosszul ismeri a nevét, az feltehetőleg sosem használta vagy látta rendszeresen, egyszerűen hallomásból tudott róla. Nem kell ennyire túlpörögni a témát. Abban is van ráció, hogy a könyebb kiejtés miatt természetesebbnek tűnt L betűvel ejteni azoknak, akik amúgy nem ismerték a márkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!