RotLing vagy RotRing, melyiket használod?
Figyelt kérdés
Az egyik egy márkanév és abból alakult ki a másik szó. Talán azért, mert az R betűt könnyebb L-nek ejteni. (Vagy talán, mert L-el nem egy márkanév és így könnyebb az árcímkére írni a nem rotring márkájú rotlingokat :D) Oké.2022. aug. 13. 12:20
A kérdező szavazást indított:
R-el mondom: Rot(R)ing
L-el mondom: Rot(L)ing
36 szavazat
1/23 Shai-Hulud válasza:
Én a Lotling-ot használom, mint a lómaiak!
2/23 A nagy Levin válasza:
Rotringnak mondom, mert úgy kell. A rotling egy olyasmi változat, mint hogy néhányan targonyának mondják a tarhonyát.
3/23 A kérdező kommentje:
Na persze, itt mindenki sznob és rotRingozik :D
2022. aug. 13. 13:00
4/23 anonim válasza:
A "ring" gyűrűt jelent, tehát rotRing. A "rot" egyébként vöröst jelent.
5/23 anonim válasza:
2 targonyának mondják a tarhonyát - sörét lesz az
Kérdező: az a márka neve. Jó volt, a tustollai! siratom- kár hogy kivonult hazánkból. Nincs valakinek eladó egy 0,25-ös Rotring Micronorm?
6/23 A kérdező kommentje:
4 és 5: ha tudnátok olvasni, akkor tudnátok, hogy én is tudom.
2022. aug. 13. 13:25
7/23 anonim válasza:
Rejtély, hogy sok ember fejében miért hasonul L betűre az R betű.
Rotling
Rublika (rubrika a helyes)
Parizel
8/23 anonim válasza:
"Na persze, itt mindenki sznob és rotRingozik"
Mi a sznobság egy szó helyes kiejtésében?
9/23 anonim válasza:
Nehez kimondani azt a sok massalhangzot, hallanad csak hogy az angolok hogyan ejtik 😀
10/23 anonim válasza:
Én rotlingként ismertem eddig, nem tudtam, hogy helyesen r betűs szó. De már nagyon sok éve volt, hogy egyáltalán kimondtam volna ezt a szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!