"Késő most megbánd. " Szerintetek ez a mondat nyelvtanilag helyes? Mert az én fülemet nagyon irritálja, az biztos.
Figyelt kérdés
2010. szept. 23. 10:38
1/10 hollófernyiges válasza:
Nagyon nem helyes. Most már késő megbánnod, Most már késő hogy megbánd lenne helyes.
2/10 anonim válasza:
Biztos egy versben van és ott valamivel szabadabban használják a szabályokat.
3/10 anonim válasza:
Érdemes lenne megnézned ezt a kis videót:
http://www.youtube.com/watch?v=ef2iwVkZ6mA&feature=player_em..
Nagyjából arról szól, hogy attól, hogy valaki egyfélét használ egy szerkezetből, még nem biztos, hogy az az egyetlen helyes. Sőt, attól, hogy valakibe belevernek valamit a tanítónénik, még nem biztos, hogy az a helyes.
Szóval a késő most megbánd (különösképpüen szóban) egy érthető, és korrekt forma, attól, hogy valakinek bántja a fülét.
4/10 anonim válasza:
Bocs az offért, de ez melyik dalban is volt?(nekem egy dalból ismerős ez, ha te nem onnan vetted, bocs)
6/10 anonim válasza:
igen, nekem is tóth gabi jutott eszembe, és ez nem helyes mondat. Am itt a ref: Elég volt, hogy folyton vádolsz, feldúlt szívem nem rád vár, hát felejts el, majd mással játszol, késő most meg bánd.
7/10 A kérdező kommentje:
Igen, ebből a dalszövegből szedtem. Gyakran adják a rádióban, és nem tetszik.
2010. szept. 27. 07:21
8/10 anonim válasza:
Késő (hogy) most megbánd.
Én is szeretem lespórolni a hogyot ahol lehet, de itt értelmetlen lesz nélküle a mondat.
9/10 anonim válasza:
Nyilván azért van lespórolva h illeszkedjen a szöveg a dallamhoz.
10/10 A kérdező kommentje:
Na igen, biztos azért lett ilyen se füle se farka szöveg, hogy kijöjjön a szótagszám, de ez milyen már? Az ilyen szövegírót ki kéne rúgni.
2010. okt. 6. 08:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!