Tudnál írni 5-5 érvet hogy miért áldás és miért átok a TV? Nyelvtan házihoz kell és nem tudom.
Rossz:
-Zsidók manipulálnak
-Anti-magyarizmust kelltenek benned
-Nem mond igazat
Jó:
-Vannak tudományos csatornák
-Azokból lehet tanulni
-Pl.: National Geographic Channel, Discovery Channel, Sprektum
talán egy negatív példa:
olyan sokáig bámultam a TV -ét , hogy nincs egy önálló gondolatom se.
Először arra reagálnék, hogy sok mai mese véres és erőszakos. Ami véres és erőszakos, az már alapból nem mese. Nem minden rajzfilm gyerekeknek készül. Szerintem az illető az animékre gondolhatott, amik a japán rajzfilmek. Ez kifejezetten érzékenyen érint engem, mert huszonévesen animekedvelő vagyok. Persze negatívum, hogy beléjük botolhat egy gyerek, de ez ugyanúgy vonatkozik az élőszereplős filmekre is, amikkel egyenrangúak az animék és egyéb felnőtt rajzfilmek. Magyar felnőtt rajzfilm is létezik, mint például a Macskafogó. Akkor most szidjuk azt is, miközben az ország egyik nagy kedvence?
A kérdezőnek segíteni már nem tudok ennyi válasz után. ^^" Ám kifejtem a véleményemet.
Ilyen feladatot adni 6. osztályosnak nem kéne. Egy 6. osztályosnak elvileg még nem lehet nagy rálátása a TV-re, hiszen optimális esetben még csak 11-12 éves, és a legtöbb műsor 12-es korhatárnál kezdődik. Az más dolog, hogy mi az igazság, én is néztem már mindenfélét. ^^" De ezzel a tanár szinte rákényszeríti a diákot arra, hogy megnézzen mindent. Már bocsi, nem akarom szidni a tanárt, hiszen nem is ismerem. De véleményem szerint ez gond.
15 dolgot én sem tudnék összekaparni. Semmi gond nincs azzal, hogy 15-15 vagy 10-10 helyett 5-5 példát kért a kérdező. Nagyon szép, hogy 6.-osként 10-10 példát talált. Ezért ne piszkáljátok. Ráadásul még fiatal ahhoz, hogy így beszóljatok neki.
Miért áldás és miért átok a TV... az atom, a radiosugárzás, a puskapor, a dinamit, a bugylibicska?... Sorolhatnám. Mert jóra is és rosszra is használható. De nem a TV, a puskapor, a dinamit, bugylibicska stb. tehet erről, hanem az, aki arra használja.
A TV népbutításra is használható, tehát mióta létezik, azóta vannak reklámok, hazugságok, erőszakos jelenetek is. Sőt, ezek már a TV előtt is voltak. A hírközlés, sőt a levélírás is alkalmas a manipulációra, hazudozásra. Mint ahogyan maga az emberi beszéd is.
Miért átok és miért áldás az emberi beszéd? Mert lehet vele hazudni is, vagy mert figyelmeztet, hogy vigyázz, lépcső!?
A TV-ről is, a dinamitról is, a bugylibicskáról is tudni kell, hogy mire való.
A család és az iskola meg arra való (lenne), hogy megtanítson olvasni, aztán megszerettesse veled a Pál utcai fiúkat (Egri csillagokat, Kis herceget stb.), azután el fogsz igazodni abban, amit a TV-ben "nyomatnak", és ha van ízlésed, elkapcsolsz, sőt kikapcsolod a szemétfolyamot. A TV nem áldás és nem átok. A TV egy eszköz, amivel vissza lehet élni, sok szemétségre lehet használni, de adnak hozzá ki/bekapcsoló gombot (távirányítót) is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!