Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Tudnál írni 5-5 érvet hogy...

Tudnál írni 5-5 érvet hogy miért áldás és miért átok a TV? Nyelvtan házihoz kell és nem tudom.

Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 16:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
76%
Én egyet mondok, hogy miért átok. Mert olyan sötét embereket nevel ki, aki még 5-5 jó és rossz dolgot sem képes a saját agyából kipréselni egy olyan hétköznapi dologgal kapcsolatban, mint a TV. Vagyis az önálló gondolkodás képességét 0-ra redukálja, mint esetedben is.
2010. szept. 22. 16:09
 2/19 A kérdező kommentje:
Ja például kösz a tippet!
2010. szept. 22. 16:10
 3/19 anonim válasza:

Rossz:parasztvakitással tele van.

egyoldalú komunikáció

a cenzúrázatlan,gyermekekre nézve ártalmas nagyon sokszor..blalbla

degradáló

tele van szeméttel

szemrontó

Jó:szórakoztató

lehet tudományos csatornákat nézni

illetve politikai van benne hiradó

Én nem nézek tv-t:D

2010. szept. 22. 16:14
 4/19 A kérdező kommentje:
Oké kösz a választ ez legalább nem olyan paraszt mint az előző.
2010. szept. 22. 16:15
 5/19 anonim ***** válasza:
Segitek, mert nemreg voltam diak, DE nem artana ha kicsit gondolkoznal is. Nem tudom hanyadikos vagy, de ha ennyire nem vagy szorgalmas kesobb meg lesznek gondjaid. A valasz pedig: Aldas, mert baj eseten mindenkit gyorsan tudnak ertesiteni, informal, szorakoztat, a kulonbozo riportok (pl. naploban) gondolkodasra, velemenynyilvanitasra sarkallnak es az otodik mar nehezedik, de pl. segiti a nyelvtanulasban a nyelvtanulot, ha idegennyelvu musort nez. Atok, mert napjainkban mar majdnem minden ember napi 4 orat ul elotte ahelyett hogy mozogna, mert sokszor hibasan tajekoztat, a sok idiota mese butitja a gyereket ugy ahogy a kulonbozo valosagshowk a felnotteket es mert rontja a szemet, ha tulzasba visszuk. Ennyi jutott eszembe, cserebe ird meg hanyadikos vagy es maskor eroltesd meg magad egy picit.
2010. szept. 22. 16:18
 6/19 anonim ***** válasza:

rossz

- népbutító

- kiöli az emberekből az önálló gondolkodást

- agresszív hajlamot idéz elő

- megváltoztatja az ember személyiségét

- a gyerekekre nézve a legrosszabb

- vannak csatornák amik érdekesek,és okítók

- szórakoztató

- Az ember a Tv által jobban megismerheti a világot és ami körülötte van

- eljuthat a képernyő által olyan helyekre,és olyan tájakat láthat amit az életben soha nem következett volna be..

2010. szept. 22. 16:20
 7/19 A kérdező kommentje:
Ok kösz a választ hatodikos vagyok de egyébként nem csak ez az öt kellett a, kérdésbe azér ötöt írtam mert 15 kellett de csak 10-et tudtam mind a kettőhöz.:( És egyébként gondolkoztam sokat de a maradék öt nem jutott eszembe ezért tettem fel ezt a kérdést, de így már megvan kösz még egyszer.
2010. szept. 22. 16:22
 8/19 anonim válasza:
54%

De utolsó, azt nem írtad le, hogy a gyerekekre nézve miért rossz. Leírom helyetted :) Azért rossz a gyerekekre nézve, mert a sok mai mesében rengeteg agresszív mozzanat van, vér, verekedés, káromkodás, és a gyerekeket nem a jóra tanítja, a diplomatikus megoldásra, hanem arra, hogy ha valaki beszól, akkor ütni kell. Egyébként pedig...

Átok:

A fenn felsorolt dolog miatt

Mert gyakran valótlan dolgokat tár a néző elé

Tényleg rontja a látást

Függőséget okoz

Reklámok

Áldás:

A dokumentumcsatornák miatt

Híradó

Riportműsorok (Fókusz, Aktív, Napló)

Na, és áldáshoz többet nem tudok írni.

2010. szept. 22. 16:26
 9/19 anonim ***** válasza:

ma 16:26-nak

Igazad van! Nem írtam le,hogy miért rossz a gyerekekre nézve,és hasonló okok jutottak eszembe amit te is leírtál,,köszi

2010. szept. 22. 16:35
 10/19 anonim ***** válasza:

Egy óvodás is képes erre... legfeljebb más színvonalon

De ez azért eléggé siralmas. Az is, hogy nem tudod és az is, hogy 6.-os gyereknek ezt adják fel házinak. Legfeljebb esszé jellegűen el tudnám képzelni egy 6.-osnak házinak... mert hátha sok gondolatot kivált és érdekesen fogalmazzák meg/vezetik be a diákok. De ez a felsorolás egy nagy szr.

Elég gáz, hogy kb. 6 év múlva már szavazhatsz... és manapság ilyen képességekkel nem is vagy egyedül. És talán még kirívó eset sem vagy. Sőt... talán az átlag...?

Elamerikásodunk és az élet minden területén degenerálódik a világ...

2010. szept. 24. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!