1/12 BringaManĂł vĂĄlasza:
2/12 anonim vĂĄlasza:
Eredeti ĂrĂĄsmĂłddal kiwi, magyarul kivi.
4/12 anonim vĂĄlasza:
Ha Ășj-zĂ©landi bennszĂŒlött, akkor Kiwi.
5/12 bigbosslaci vĂĄlasza:
Teljesen mindegy hogy Ărod.
Mind a kettĆt lehet alkalmazni a gyĂŒmölcsnĂ©l Ă©s a madĂĄrnĂĄl is.
6/12 anonim vĂĄlasza:
Magyarban a gyĂŒmölcs, a madĂĄr Ă©s a bennszĂŒlött is kivi. Kis k-val, sima v-vel.
7/12 BringaManĂł vĂĄlasza:
#5: AmĂșgy az Ă©letben ĂĄltalĂĄban Ășgy van, ahogy Ărod â csakhogy ebben a kategĂłriĂĄban nem Ă©rvĂ©nyesek a termĂ©szet törvĂ©nyei, hanem speciĂĄlis szabĂĄlyok uralkodnak: itt âA magyar helyesĂrĂĄs szabĂĄlyaiâ (Ă©s a hozzĂĄ tartozĂł szĂłtĂĄr, illetve egyĂ©b mĂ©rvadĂł szĂłtĂĄrak) alapjĂĄn jĂĄtszunk. ;-)
9/12 anonim vĂĄlasza:
A #4-es vagyok, akit a demensek lepontoztak. OstobĂĄk, fussatok neki mĂ©g egyszer! Magyar helyesĂrĂĄssal "kivi" a gyĂŒmölcs, mĂg a "kiwi" vilĂĄxerte az Ășj-zĂ©landi bennszĂŒlöttek pejoratĂv elnevezĂ©se, fĆleg a Brit NemzetközössĂ©g (Commonwealth) orszĂĄgainak katonai zsargonjĂĄban.
10/12 BringaManĂł vĂĄlasza:
#9: Ember, tök mindegy, hogy vilĂĄxerte mi van, mert a Brit NemzetközössĂ©g orszĂĄgainak katonai zsargonjĂĄban, ebben a kategĂłriĂĄban Ă©rtelemszerƱen a _magyar_ helyesĂrĂĄs szabĂĄlyai â Ă©s ehhez kapcsolĂłdĂłan a magyar szĂłtĂĄrakban lefektetett ĂrĂĄsmĂłdok alapjĂĄn â "jĂĄtszunk", nem tudom, hogy meglepĆt mondtam-e...
(A Magyar Ă©rtelmezĆ kĂ©ziszĂłtĂĄramban a kivi-nĂ©l a gyĂŒmölcs Ă©s a madĂĄr mellett az Ășj-zĂ©landi emberek is szerepelnek, Ășgyhogy ez nemigen vitatĂ©ma.)
Tovåbbi kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenĆ anyagok nem minĆsĂŒlnek szerkesztĆi tartalomnak, elĆzetes ellenĆrzĂ©sen nem esnek ĂĄt, az ĂŒzemeltetĆ vĂ©lemĂ©nyĂ©t nem tĂŒkrözik.
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!