Fog-e az írás a jövőben valamilyen fejlődésen végigmenni?
nyilván fog benne valami változni (minden változik, ami él :-), de hogy mi fog változni...
pl. az már ma is mérhető – gondolom –, hogy a kézírás háttérbe szorul, és ezzel együtt jár, hogy a fiatalok bizonyára már olvasni is egyre kevésbé tudják (hasonlóan ahhoz, hogy a mai iskolások az "analóg" – vagyis mutatós – órát már alig tudják értelmezni, vannak, akik semennyire...)-:
Ja, hát ha ez a kérdés, az írott betvek formája folyamatosan változik, amióta feltalálták az írást. Az utóbbi száz évben jellemzően az egyszerűsödés felé ment. Most meg a nyomtatott betűkhöz hasonlítanak egyre jobban. Már most is, de ez lesz a fejlődés iránya, szerintem, ahogy egyre kevesebb kézírásos szöveget látnak az emberek.
Én mondjuk már középiskolás koromtól általában nyomtatott betűkkel írok, de ennek az az oka, hogy mindig is nagyon csúnyán írtam, és így legalább olvasható mások számára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!