Ha láncos lakattal zárunk le egy kerékpárt, arra melyik a jobb szó: leláncolás vagy lelakatolás?
Figyelt kérdés
U lakat esetében lelakatolás
Láncos kerékpárzár esetében leláncolás
Láncos lakat esetében?
2021. máj. 17. 06:36
1/17 anonim válasza:
Mondom így is úgy is, ahogy a számra jön.
3/17 anonim válasza:
Teljesen mindegy. A láncolás talán kicsit egyértelműbb, abból inkább következik, hogy egy lakat van rajta, nem csomóra van kötve. De amelyik szimpatikusabb.
4/17 EagleHUN válasza:
A láncos kerékpárzár ugyan miben különbözik egy lánctól és egy valamilyen lakattól vagyis a láncos-lakattól? Az hogy esetleg gyárilag ráépítik a lakatot szerintem nem mérvadó különbség a kettő közt.
Tehát van lelakatolás és leláncolás.
De lehet akár kikötés vagy rögzítés is. Tehát kikötöttem a kerékpárom. Rögzítettem a kerékpárom.
(Ezekben az esetekben mindegy mivel, nem részletezi az illető.)
6/17 anonim válasza:
Én mindig "lekötöm". Függetlenül attól, hogy milyen szerkezettel.
7/17 Wadmalac válasza:
Ugye nem kell most külön szót feltalálni az acélsodronyos bringazárral történő lezárásra?
9/17 Wadmalac válasza:
Próbálom érzékeltetni a dolog jelentőségének HIÁNYÁT. :)
Lezárás.
Punktum.
Ízlés szerint elmondod, mivel.
10/17 anonim válasza:
Én ebből csak, annyit nem értek, hogy mi az a bickli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!