Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Csúnyán írok mit csináljak?...

Csúnyán írok mit csináljak? Szinte olvashatatlan!

Figyelt kérdés
2021. máj. 11. 12:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A folyóírásom az lényegében csak egy hullámos vonal. Nincs értelme, mert még én sem tudom elolvasni. Aztán átváltottam a nyomtatott betűkre, és voilá! sokkal jobb a helyzet. De amúgy sokat kell gyakorolni, kézzel írni, mert időbe telik, mire berögzül az agyba, és az izommemóriába. Meg eleinte lassan kell írni. Később meg még lassabban.:) Én mire teleírtam 6 spirálfüzetet angol mondatokkal, meg is tanultam szépen írni. Mondjuk 42 évesen ideje is volt.
2021. máj. 11. 13:46
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Amit az utolsó ír, az megfontolandó. Egyetem alatt én is fokozatosan átálltam a folyóírásról a nyomtatottra. Sokáig vegyítve használtam olyan formában, hogy a saját jegyzeteimet, piszkozataimat folyóírással írtam, a mások számára készített dolgokat, például zh-kat vagy beadandókat pedig nyomtatottal. Aztán így harminc felett már maradt kizárólag a nyomtatott. Az elején persze lassabban ment, de ma már közel olyan sebességgel írok nyomtatottal, mint régen folyóírással. És lényegesen könnyebben is olvasható mindenki számára. Bár ha nagyon sietek, és nem emelem fel elég magasra a tollat két betű között, akkor a nyomtatott írásomon is megjelennek azok a jellegű torzulások, amik a folyóírásomra jellemzőek voltak. De normál írásnál nincs ilyen gond, ha pedig még egy kicsit több időt szánok rá, akkor egészen szépen, szabályosan is tudok írni. Másrészt a nyomtatott írás mindenki számára könnyebben olvasható. Én mondjuk a saját folyóírásomat el tudtam olvasni régen, igazán gondot csak az okozott, ha idegen eredetű szavak szerepeltek benne, ahol minden betű számított. Akkor néha nekem is silabizálnom kellett, mi lehet a szó pontosan, mert egyes betűk a folyóírásban nagyon hasonlítottak egymásra. Egy átlag magyar szövegemet viszont simán el tudtam olvasni, míg mások számára már ez is lehetetlen feladat volt általában. Nyomtatott írással ilyen probléma most nincs egyáltalán.
2021. máj. 11. 14:31
 13/14 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Én már vagy húsz éve nyomtatott betűkkel írok, de ezt sem tudja mindenki elovasni.
2021. máj. 11. 20:13
 14/14 Wadmalac ***** válasza:
100%

Sajnos itt csak a vissza az alapokhoz működik.

Ki kell irtani a rossz automatikus írásrutint.

Eleinte rettenetesen lassú és fárasztó.

2021. máj. 12. 08:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!