Össze tett szavak. Ez valami divathullám?
Mostanában egyre gyakrabban látom, hogy ahogy a kérdésnél szándékosan külön írtam, így írják a szavakat, amit egybe kéne.
Pl.:
-ki indulva
-meg ette
-fel függesztette
-el tette
Végre kikoptak a mien, meik, mijenk szavak, most meg jön ez.
Ez valami divat? Új nyelvtan? Vagy ezt már nem tanítják manapság?
Tudod, mi a különbség az elütés és a helytelen helyesírás között?
Mert szemmel láthatóan nem tudod.
Jól látod, nem használtam ott a "Ctrl-C Ctrl-V" billentyűkombinációt, de te máris azt a messzemenő következtetést vontad le (1000 IQ-val, ugye), hogy nem is tudhatom használni, pedig az általad leírt szöveget -amit idéztem-, azzal másoltam át. Aztán leírod, hogy emiatt a hiba miatt nem is lehet nagy az IQ-m, mintha a nagy IQ-jú emberek tévedhetelenek lennének.
Szerintem ne akarj te az új Sherlock Holmes lenni, amikor ilyen alapvető dolgokat sem tudsz összekapcsolni.
"Az, hogy nem tudod, hogy az iq az IQ helytelenül (mindegy hogy mi okból) leírva, szintén egy alap intelligencia, és kombinációs készség hiányát mutatja."
Hát, ha neked ezt mutatja, akkor megintcsak a sötétben tapogatózol... Nagyon ügyesen felvetted ezt a pszichiáter attitűdöt, csak éppen konyítani nem sikerül hozzá.
Az pedig megintcsak egy érdekes tény, hogy ugyan tudod, hogy helytelenül írod, mégis leírod helytelenül. Mi ez, ha nem igénytelenség?
“ de te máris azt a messzemenő következtetést vontad le (1000 IQ-val, ugye), hogy nem is tudhatom használni, ”
Csakúgy mint te, hogy 0-az IQ-m. Bár tudnod kellene, hogy annyival a betűket sem találnám.
“ Nagyon ügyesen felvetted ezt a pszichiáter attitűdöt, csak éppen konyítani nem sikerül hozzá.”
Ezt nem szégyellem, mivel nem is vagyok, ahogy nyelvész sem.
“ Mi ez, ha nem igénytelenség?”
Az. De erre másnál sem harapok. Viszont a kérdésben említetteket egyszerűen rosszul esik olvasni, és se nem elütések, se nem igénytelenség. Sőt, az sem zavar, ha valaki elírja egyszer. Vagy kijavítja a telefon. De amikor valakinek egyet sem sikerül eltalálni... Mert van ilyen.
Az “alja” stílushoz annyit, hogy ez az utóbbi már jó irány. El lehet valakit úgy is küldeni, hogy maga kérdezze, mikor indulhat.
24# akkor te valamiféle nagyon új nyelvtant tanulhattál, mert mindenhol “összetett szavak”. Elbizonytalanítottál, ezért rákerestem egyben. Nem volt találat.
Amennyire meg én szétszedtem, gondolom a címből lejött, hogy szándékos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!