Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Össze tett szavak. Ez valami...

Össze tett szavak. Ez valami divathullám?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre gyakrabban látom, hogy ahogy a kérdésnél szándékosan külön írtam, így írják a szavakat, amit egybe kéne.

Pl.:

-ki indulva

-meg ette

-fel függesztette

-el tette

Végre kikoptak a mien, meik, mijenk szavak, most meg jön ez.

Ez valami divat? Új nyelvtan? Vagy ezt már nem tanítják manapság?

2021. febr. 7. 08:19
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Hülyeséget nem lehet kérdezni, mint ahogy hülye kérdés sincs, csak hülye állítás, vagy hülye válasz. :)
2021. febr. 7. 14:47
 12/25 anonim ***** válasza:

Mondod azután a kérdés után, amit előtted vagy 1000-en megkérdeztek.

Nagyobb baj az, hogy a problémádra nem tudsz önállóan választ találni, mint az igekötők helytelen írása.

2021. febr. 7. 14:52
 13/25 A kérdező kommentje:

Erre nem tudok mit mondani. Az oldal neve gyakori kérdések. Akkor vannak kérdések amik gyakran felmerülnek, nem tudom miért lepődsz meg. Ha ez frusztrál, akkor inkább olvasd a zárkózott autisták és aspergeresek fórumát.

Azért az megérne egy diagnózist, hogy válaszolni nehezedre esik, a kötekedésre meg a megjegyzéseidre viszont nem sajnálod ugyanazt az energiát. Valahogy nem érzem úgy hogy velem lenne a gond.

2021. febr. 7. 15:10
 14/25 A kérdező kommentje:
“,” mielőtt belekötnél. :)
2021. febr. 7. 15:11
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
A telefonok szedik ketté, mivel a két külön szó gyakoribb, mint a belőlük képzett összetett szó. Ezért az AI azt gondolja, hogy jobb az külön.
2021. febr. 7. 15:18
 16/25 anonim ***** válasza:

Már válaszoltam... Ha nem tudtad értelmezni, csak sajnálni tudlak.

Egyébként meg te kezdted a kötekedést. Ha 0 IQ-val nem ugatnál be a másiknak, akkor talán nem lenne probléma, de provokálni azt nagyon fontos...

Itt egyedül te vagy frusztrált. Más ember pont telibeszarja, hogyha az idiótáknak nem jó a helyesírásuk, de téged ez annyira bánt, hogy még kérdést is írtál ki róla.

Szóval csak gratulálni tudok a bitonyítványodhoz. Kreténségből jeles.

2021. febr. 7. 20:00
 17/25 A kérdező kommentje:

“ Ha 0 IQ-val nem ugatnál be a másiknak”

Én új porschéról szoktam társalogni néha, mert azom nincs még. Te úgy látszik, az iq-val vagy pont így. :)

Nem megyek veled bele szellemi párbajba. Nem lenne etikus, ha fegyvertelenre támadnék. 🤣

Bárki megnézi az alja stílusok, rájön azonnal melyikünk a frusztrált.

További szép estét.

2021. febr. 7. 20:15
 18/25 A kérdező kommentje:
*stílusod
2021. febr. 7. 20:16
 19/25 anonim ***** válasza:

Aljas lenne a stílusom? Mégis, mitől?

"Én új porschéról szoktam társalogni néha, mert azom nincs még. Te úgy látszik, az iq-val vagy pont így."

Igazad van, iq nincs a birtokomban, bár azt sem tudom, hogy mi az. De szerencsére nekem van IQ-m megfelelő számban, ami szemmel láthatóan tőled hiányzik.

És sajnálom, hogy tőlem tudod meg, de porshce-t nem árulnak sehol. Persze biztosan érdekes téma lehet a semmiről társalogni, és belőled ki is nézem, hogy értelmetlen témaalapon nyugszanak a diskurálásaid.

Először talán a saját helyesírásodat kellene rendbe rakni, utána agonizálni másokén...

2021. febr. 7. 20:39
 20/25 A kérdező kommentje:

“ porshce”

Ok, rendben. :)

Szerintem az esetedben nem az okos hülyéskedik.

Legalább másolni megtanulhattál volna. Tudom, tulajdonnév. De neked még rosszul sem sikerült lemásolni. Ha a Ctrl-C Ctrl-V sem megy (vagy felőlem lehet Strg), kétlem hogy birtokában lennél annak az IQ-nak amiről áhítozol. Az, hogy nem tudod, hogy az iq az IQ helytelenül (mindegy hogy mi okból) leírva, szintén egy alap intelligencia, és kombinációs készség hiányát mutatja.

Ha a kettő közül kéne választanom, nem tudom, hogy a kórképed lenne érdekesebb, vagy a motivációd.

2021. febr. 7. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!