Megérkezett, de jövő időre vonatkozva?
Az azonosító alapján lehet érdeklődni, hogy megérkezett-e már a csomag.
Helyes-e így, ha a csomag még nem érkezett meg, hanem csak később fog?
> Helyes-e így, ha a csomag még nem érkezett meg, hanem csak később fog?
És ha megérkezett? :-)
A mondat pont arra az eldöntendő kérdésre utal, hogy a csomag „megérkezett-e”. Nyilván ha erre a válsz az, hogy nem, akkor csak a jövőben fog megérkezni. Pont arról lehet érdeklődni, hogy a csomag megérkezése az múltidejű vagy jövőidejű történés.
Na, ezt már tényleg nem értem.
(Mi az, hogy helyes-e? Miért, te hogy írnád? Milyen nyelvről beszélünk? Mi a kérdés? Ettől most tényleg ledobtam az ékszíjat...
Akkor fogok játszani, ha már megírtam a leckémet. Pedig még nem is írtam meg...)
Megérkezett lett a csomagom, vagy csak megérkezett lesz?
Vagy: Mi a státusza/állapota a csomagomnak?
eszünk ágában sincs máshogy mondani.
minden magyar így mondaná, mindenki érti, fel sem merült más.
"Az azonosító alapján lehet [majd, a jövőben, a mostani pillanat után bármikor] érdeklődni, hogy [addigra, vagyis az érdeklődés időpontját megelőzően] megérkezett-e már a csomag."
te most egy új mesterséges nyelvet próbálsz létrehozni? vagy mihez kellenek ilyen élettől elrugaszkodott ötletek?...
"amikor a fenti mondatot mondjuk, akkor még biztosan nem ért célba a csomag"
Akkor mire vonatkozik a kérdés? Tisztázni kell, hogy mit szeretnél megtudni az ügyintézőtől.
"Helyes-e így, ha a csomag még nem érkezett meg, hanem csak később fog?"
Értem, tehát van egy másik verziója ennek a mondatnak, amely 100%-ig "helyes" – jelentsen ez bármit is –, és ezért kérdés, hogy ez a mondat is helyes-e vajon, ugye?
Ha így van, akkor mi volna a helyes? Te hogy mondanád, ha nagyon átgondoltam, választékosan, sőt helyesen szeretnéd mondani?
(Olyan válasz nem ér, hogy nem tudod. Ha magyar az anyanyelved, akkor tudod. :-)
Plusz szorgalmi feladat lesz (bár nagyon fontos feladat, és most már tényleg eljött az ideje): mondd meg légyszi, hogy mi számít "helyesnek"! Nem muszáj nagyon pontos definíció, az is elég, ha csak úgy nagyjából, néhány mondatban körülírod. Aztán majd pontosítjuk. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!