Ha kiszeretnék emelni egy szövegrészt, de vakmerő akarok lenni, megtehetem kifordított zárójelekkel ) valahogy így (, vagy ez már durva?
A hagyományos zárójel inkább csökkenti a zárójelbe tett szöveg fontosságát. Attól, hogy felcseréled a két zárójelet, nem fogja az ellentété jelenteni, pusztán hülyén fog kinézni. A szöveg kiemelésére *léteznek* szokványos jelölések. Sőt !több! lehetőség közül is választhatsz. A zárójelbe tett felkiáltójel is lehet (!) egy lehetőség. Megfelelő – hangsúlyozom: megfelelő – fogalmazással is lehet érzékeltetni valaminek a fontosságát. És bár a csupa nagybetűvel való írás kvázi kiabálásnak számít, de ha CSAK NÉHÁNY szót írsz nagybetűvel az is jó kiemelésre.
Továbbá a latin betűk többségének van az Unicode szabványban 𝘥𝘰̋𝘭𝘵 és 𝗳𝗲́𝗹𝗸𝗼̈𝘃𝗲́𝗿 változata. Bár ez régebbi böngészők, eszközök esetén még lehet problémás. De lást:
Én _így_ szoktam kiemelni valamit.
Ezek a unicode bold karaktetek a mobilomon sem jelennek meg helyesen (Redmi 8, Chrome).
Nyugodtan megteheted, de lehet, hogy az olvasó nem fogja érteni, sőt, inkább azt fogja gondolni, hogy mekkora kretén vagy, hogy még a zárójeleket sem tudod normálisan használni.
Mint ahogyan írták, több lehetőség is áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy írásban kiemelj szövegrészelet, a zárójelezést inkább csak magyarázásra, pontosításra, konkretizálásra szokták használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!