Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Hogy mondják azt, ha valamiben...

Hogy mondják azt, ha valamiben nem én vagyok az illetékes?

Figyelt kérdés

Ez az ügy nem rám tartozik.

Ez az ügy nem hozzám tartozik.

2020. júl. 8. 19:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen azt mondd meg az illetőnek, hogy azt az ügyet hol tudja elintézni.
2020. júl. 8. 19:22
 2/7 anonim ***** válasza:
48%
Ebben az ügyben nem én vagyok az illetékes. Vagy egy jóval bonyolultabb (:D): Én ebben az ügyben illetéktelen vagyok.
2020. júl. 8. 19:48
 3/7 anonim ***** válasza:
28%

Nem én vagyok a kompetens személy

😀

2020. júl. 8. 19:49
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

1-es vagyok!

Az ilyen mondatoktól szoktam fejlövést kapni, amikor annyi segítőkészség nincs az asztal másik oldalán ülőben, hogy megmondja, hol tudom az ügyemet elintézni.

Csak egyszerűen leráz azzal, hogy nem az ő dolga, és még további 5-6 helyen is sorba állok... minthogy rögtön azt mondaná, hova menjek, és hol várjak a soromra!!!

Azt olyan nehéz lenne, hogy eligazítod az ügyfelet a jó irányba????

2020. júl. 8. 19:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Igazából én csak nyelvtani szempontból kérdeztem!

Utána jön az ügyfél eligazítása.

2020. júl. 8. 20:21
 6/7 anonim ***** válasza:
82%
Erre szerintem nincs szó a magyarban. Az "illetéktelen" mást jelent, azt arra mondjuk, amikor valaki felhatalmazás, jogosultság nélkül, jellemzően szándékosan tesz valamit vagy tartózkodik valahol. De ha valaki nem illetékes, az még nem illetéktelen.
2020. júl. 9. 14:22
 7/7 anonim ***** válasza:
79%

"Ez az ügy nem rám tartozik." - Inkább valakinek a magánélete jut eszembe róla, ami nem tartozik másra

"Ez az ügy nem hozzám tartozik." - Ha munkahelyen kérdez valaki valamit tőled, amiben nem te vagy az illetékes, akkor ez a helyes. :)

2020. aug. 4. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!