Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Egyre több emberke jön elő...

Egyre több emberke jön elő avval, hogy magyarból kitűnő, meg dicséretes, miközben alapvető szavakat, kifejezéseket ír rosszul. Ennyire lement az eddig is alacsony színvonal a közoktatásban?

Figyelt kérdés
Én sosem voltam jó helyesíró, most is lehet rosszul írtam valamit, de én sosem voltam kitűnő meg ilyesmi magyarból.
2010. júl. 27. 13:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nos, az ókori rómaiak kétféle mesterséget tartottak igazán rómaihoz méltónak: a joggal foglalkozást, és a földművelést.

Mi is efelé tartunk, mindenki jogász akar lenni, de közben hatalmas paraszt :P

2010. júl. 27. 16:46
 12/21 anonim ***** válasza:
64%
Nagyon :-D srác vagy.
2010. júl. 27. 17:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szvsz. a piripócsi tanyasi gimnázium (bocs a sarkításért) dicséretese nem ér annyit, mint a budai elitgimnázium elégségese.
2010. júl. 27. 17:18
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
"A nőket könnyelmű természetük miatt gyámság alá kell helyezni." Andris bácsi földöntúli kéjjel elemezte e regulát.
2010. júl. 27. 17:20
 15/21 A kérdező kommentje:

"A nőket könnyelmű természetük miatt gyámság alá kell helyezni."

férfiak sokszor könnyelműbbek.meg hülyeség így általánosítani.

valóságban meg többször van, hogy egy pasit kezelnek úgy mint egy fogyatékost, aki még kaját se tud magának készíteni, meg a mosógépbe se tudja betenni a dolgokat.

2010. júl. 27. 17:30
 16/21 A kérdező kommentje:

"Szvsz. a piripócsi tanyasi gimnázium (bocs a sarkításért) dicséretese nem ér annyit, mint a budai elitgimnázium elégségese."

ez így van, egyetértek!

2010. júl. 27. 17:31
 17/21 anonim ***** válasza:
Ezt a római jog mondta, de Andris bácsi sem gondolta vérkomolyan.
2010. júl. 27. 21:21
 18/21 anonim ***** válasza:
Én jeles voltam helyesírásból, de vannak szavak, amiket a mai napig elírok. Például az "ugorj" helyett gyakran írom azt, hogy "ugordj". Ez persze azért van, mert felénk ennek a szónak a kiejtése "ugorgy", és ez kavar meg. Ilyen becsapós szó volt még az árboc és a bura, mert ezeket hosszú óval és úval ejtjük.
2010. júl. 28. 12:37
 19/21 anonim ***** válasza:
A zseBkendő becézgetése is zsePi?!
2010. szept. 15. 03:21
 20/21 A kérdező kommentje:
zsebkendőt én szerintem zsepkendőnek ejtem.
2010. szept. 15. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!