Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Mennyire jelent nektek gondot...

Mennyire jelent nektek gondot az ilyen írás értelmezése?

Figyelt kérdés
Remélem nem számít ez a kérdés provokatívnak csak arra vagyok kíváncsi hogy ti hogy viszonyultok az ilyen írásképhez amikor az ember nem használ írásjeleket nem választja el egymástól a tagmondatokat csak azért kérdezem mert annyian vannak akik így írnak és mégis meglepően sok választ kapnak a kérdéseikre én meg eléggé hadilábon állok ezzel nehezen tudom megérteni mit akar a kérdező ha nem tagolja rendesen a szövegét nektek ezt nehéz megfejteni ha igen mennyivel nehezebb?
2010. júl. 21. 09:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nincsenek komoly fogalmazási/helyesírási problémák a szövegben, számomra teljesen érthető marad, viszont iszonyatosan zavaró. Ha a tagolatlan szöveghez társul még a többi is, na az viszont borzalmas. :P
2010. júl. 21. 09:31
 2/17 A kérdező kommentje:
Na igen, a helyesírási hibák egy külön téma :D Meg az is érdekes tud lenni, ha nem csak írásjeleket, hanem ékezeteket se használnak. Sajnos túl sok könyvet olvastam, és hozzá vagyok szokva a normálisan tagolt, helyesen írt szövegekhez, ezért megy nehezen az ilyen írásképek értelmezése :P
2010. júl. 21. 09:35
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudom értelmezni, bár előfordul, hogy valamit újra kell olvasnom. Viszont rettentő idegesítő, az már biztos.
2010. júl. 21. 09:41
 4/17 anonim ***** válasza:
82%

2-3 év rendszeres olvasás a neten, fórumokban, gyakorikérdéseken, és hozzászoksz. :)

Az ékezet nélküli szövegek engem konkrétan mondjuk abszolút nem zavarnak. Van amikor én is úgy írok, pl ha mobilról netezek. Ott sokáig tartana megírni egy mondatot ékezettel. :)

2010. júl. 21. 09:43
 5/17 anonim ***** válasza:
Az általad írt szöveg szép, jól olvasható és értelmezhető. A probléma az, hogy akik lehagyják az írásjeleket, elválasztásokat, azok általában a helyesírásra, megfogalmazásra sem ügyelnek, tele van a szövegük rövidítésekkel stb. Na, az ilyeneken ki tudok akadni rendesen, inkább nem is írok semmit.
2010. júl. 21. 09:44
 6/17 A kérdező kommentje:

2-3 éve már bőven fórumozok, mégse sikerült hozzászokni :D

És a pics@nyelvvel hogy álltok? Az talán még rosszabb is, mert nem elég, hogy nehéz megfejteni, de még direkt is írják hülyén a szavakat, ellenben azokkal, akiknek azért rossz a helyesírásuk, mert nem tanulnak.

2010. júl. 21. 09:51
 7/17 anonim ***** válasza:
Engem egyáltalán nem zavar.Tökéletesen tudom olvasni,értelmezni.
2010. júl. 21. 10:13
 8/17 anonim ***** válasza:
65%

most mi bajod van a pics@nyelwel? :$$$$

szentem tök yooh az írásunk wazeh :$$$$$

nemtom mi a rákot kell sziwooznih hee :$ ááh

Tetszik? ^^

2010. júl. 21. 10:20
 9/17 anonim ***** válasza:

Engem valamiért irritál, olyan rossz olvasni. :D

20/L

2010. júl. 21. 10:23
 10/17 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdésed (?) annyiban provokatív, hogy egyetlen mondat az egész, vesszők, azaz tagolás nélkül és nyilvánvalóan szándékos (remélem azért vettél levegőt közben :D). Ettől függetlenül, értelmezhető, és ez esetben nem is jelentett gondot. Engem személy szerint sokkal jobban zavar, hogy sokan nem nagyon tudják rendesen megfogalmazni a kérdést magát. Vagy olyan dolgot nem írnak bele, ami mondjuk nekik teljesen természetes, de nekünk nem feltétlenül, és találgatnunk kell ...

maci

2010. júl. 21. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!