Az univerzum szándékai? Csak szerintem butaság ez?
"Az első atom megmozdulásakor már eldőlt, hogy mi most miről fogunk itt csevegni szerintem. Mint egy lavina."
ez nem igaz, ez még a newtoni mechanikus világkép. A mai fizikában már csak valószínűségekről tudunk beszélni, tehát megvolt a valószínűsége hogy miről fogunk itt csvegni.
ha most ebben a pillanatban ismernéd a világegyetem minden atomját, mérhetően. Akkor is csak valószínűsíteni tudnál egy későbbi állapotot. ami lakár lehet hogy közel sem az lesz mint amire számítottál. Lavinát sem tudjuk mikor fog elindulni. Még számítógépi homokszemes szimulációknál sem.
Az információt szerintem nem lehet kihagyni a dologból mert igenis sok szerepe van a dolgok alakulásában.
Ez az univerzum szándéka meg mi már?:D
Esetleg el tudom képzelni hogy a világmindenség úgy működik mint agyi neuronok egy hatalmas hálózata ahol minden mindennel kapcsolatban van, dehát ez akkor is hülyeség:D
Hát ha minden atom mozgását ki tudod számolni ami csak hatással lehet egy bizonyos atomra egy adott pillanatban, akkor tudnod kell, hogy mi fog történni abban a bizonyos pillanatban.
Egyébként ez az univerzum szándéka egy matematikus szájából hangzott el. Hát jót röhögtem. :D
De nem tudhatod.
Határozatlansági reláció + káoszelmélet.
:) Heisenberg bácsi is megmondta mikor elkapta a rendőr:
-Tudja maga mennyivel hajtott?
-Nem de legálabb most tudom mi a helyzetem.:)
(kvantumfizikus poén:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!