Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az univerzum szándékai? Csak...

Az univerzum szándékai? Csak szerintem butaság ez?

Figyelt kérdés
Pár napja összevitáztam egy new age éljátékossal, ha mondhatom így, aki most hűen követi ezt az őrületet, miszerint hiába ismerjük a legapróbb részecskéket, és az összes stabil kémiai anyagot, akkor is ott van az "információ" meg a "számok", meg az "érzés". Ennek csak szerintem nincs semmi értelme? Nos akkor akadtam ki igazán egyébként, amikor bemondta, hogy: Honnan tudod hogy a világmindenségnek mi áll érdekében? Hát jézusom, nem hiszem, hogy túl sok szándéka lenne, mivel nem egy emberi lény, akinek szándékai vannak. :) Ti mit gondoltok erről?
2010. júl. 10. 13:45
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Hát szerintem az ezotéria szemfényvesztés. Régen is azok voltak a varázslók meg mágusok, akik ismerték a technikát. Teslát is sokan varázslónak hitték. :D A biológia meg a kémiához képest gyerekjáték magyarázati szinten. A fizika meg... hát igen, jól mondtad mire törekszenek. :)
2010. júl. 10. 15:19
 12/24 anonim ***** válasza:
69%

Egyetértek a kérdezővel. Egy találó idézet:

"Az univerzum, amelyet megfigyelünk pontosan olyan tulajdonságú, amelyet akkor várhatunk, ha nincs odafent egy terv, ha nincs cél, ha nincs gonosz és nincs jó, semmi, csak vak, könyörtelen közöny." (Richard Dawkins)

2010. júl. 10. 15:22
 13/24 A kérdező kommentje:

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:22

Ott a pont! :)

2010. júl. 10. 15:24
 14/24 anonim ***** válasza:
41%

sztem az ezoteriaval az a baj h sok a csalo benne. egyebkent elhatarolodom az ezoteriatol:)

es nem atomi szinten dolnek el a dolgok, hanem szubatomi szinten. egyetlen elemi reszecskebol all az univerzum, csak kulonbozo megjelenesi formai vannak, ezert mondom azt, h minden egyforma a legelemibb szinten. ez hordoz mindent, energiat, informaciot, erzelmet. az univerzum tudatosan iranyitott kaosz. nem veletlen semmi sem, csak rengeteg lehetosegsorozat kozul egy valosul meg, ami magaban hordozza az emberi erzelmeket, az evoluciot, a csillagok kialakulasat, stb.

2010. júl. 10. 15:28
 15/24 anonim ***** válasza:

es miert figyeled meg az univerzumot? nincs ezzel celod?

ezert tudatosan iranyitott kaosz.

2010. júl. 10. 15:33
 16/24 A kérdező kommentje:

Igen ebben igazad van maximálisan, hogy nem atomi, hanem szubatomi szinten, meg még annál is kisebb szinten dőlnek el a dolgok, amire már szó sincs. :) És az is igaz, hogy végülis egyetlen kis részecskéből épül fel minden.

De attól még az nem hordoz információt, meg semmi hasonlót. Az értelmet csak az ember próbálja keresni mindenben. Semminek sincs értelme. Ez az én véleményem. :)

2010. júl. 10. 15:35
 17/24 anonim ***** válasza:
79%
Ezek mind hitek. Értelmes ember nem vitatkozik hitekről, hanem a hasznosakat használja, a hasztalanokba pedig beletörli a lábát, majd továbbáll.
2010. júl. 10. 15:38
 18/24 A kérdező kommentje:

"es miert figyeled meg az univerzumot? nincs ezzel celod?

ezert tudatosan iranyitott kaosz."

Nem értem az összefüggést... Az, hogy én megfigyelem az univerzumot, ugyanolyan mintha megennék egy tányér levest, semmi jelentősége az univerzum szempontjából.

2010. júl. 10. 15:38
 19/24 A kérdező kommentje:

"Ezek mind hitek. Értelmes ember nem vitatkozik hitekről, hanem a hasznosakat használja, a hasztalanokba pedig beletörli a lábát, majd továbbáll."

Hitek? Ezt meg miből szűrted le? Én nem hiszek semmiben.

2010. júl. 10. 15:40
 20/24 anonim ***** válasza:
A hit az emberi megfogalmazása a tudományokban használt modelleknek. A fejed tele van modellekkel/hitekkel, de nem látod őket, mert rajtuk keresztül látsz.
2010. júl. 10. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!