Az univerzum szándékai? Csak szerintem butaság ez?
Figyelt kérdés
Pár napja összevitáztam egy new age éljátékossal, ha mondhatom így, aki most hűen követi ezt az őrületet, miszerint hiába ismerjük a legapróbb részecskéket, és az összes stabil kémiai anyagot, akkor is ott van az "információ" meg a "számok", meg az "érzés". Ennek csak szerintem nincs semmi értelme? Nos akkor akadtam ki igazán egyébként, amikor bemondta, hogy: Honnan tudod hogy a világmindenségnek mi áll érdekében? Hát jézusom, nem hiszem, hogy túl sok szándéka lenne, mivel nem egy emberi lény, akinek szándékai vannak. :) Ti mit gondoltok erről?2010. júl. 10. 13:45
1/24 anonim válasza:
biztosan van valami szandeka, kulonben mi ertelme van az anyag letezesenek!? nem emberi merteku szandekai vannak. neked mint embernek mondjuk az a szandekod, h megdugj egy jo csajt, vagy tobbet, gazdag legyel, vagy egyszeruen csak ne legyen problemad a penzzel, elsportolo lehess vagy eppen csaladod legyen, stb. kell h ertelme legyen az univerzum letezesenek. sosem fogjuk megerteni, h miert van, mert akkor mi magunk is letre hozhatnank egyedi vilagegyetemet, ami nem lenne szerencses. egyebkent az univerzum jol el lenne ember nelkul. mi csak szerencses anyaghalmazok vagyunk, akiknek megadatott egy csekely ertelem a NAGYbol. a kvantumfizika egyre kozelebb kerul minden kerdes megvalaszolasahoz, de a legutolso miert?-re nem fogjuk megkapnia valaszt. newage ide vagy oda, van ertelme az univerzumnak, csak sokkal osszetettebb, mintsem el tudnank kepzelni
2/24 anonim válasza:
Az is meglehet, hogy az univerzum egyáltalán nem is tud rólunk, mert olyan jelentéktelenek vagyunk az egészhez képest.
3/24 anonim válasza:
egyebkent a legaprobb reszecskek hordozzak az informaciot. anyag=informacio. ha informaciot hordoz, erzelmet valt ki. anyag=informacio=erzelem. vagy ha emberi erzelmekrol van szo, az megint egy mellektermek, mint a szamok. nincs jelentosege a szamoknak az univerzumban. tokeletes az egyensuly, ehhez nem kell magyarazat sem szamok (10-zel tobb vagy 6-tal kevesebb), sem erzelmek (jo vagy rossz).
4/24 anonim válasza:
Honnan veszed, hogy emberi lénynek van szándéka? A Föld, vagy az Univerzum ugyanúgy él, ahogy te élsz, vagy él egy porcikád.
Nem csak szerinted, sokak szerint, de nem a többség szerint. Az emberiség többsége tudtommal érti, vagy érzi az Univerzumot.
5/24 A kérdező kommentje:
Hát rendben, én tiszteletben tartom a ti nézeteiteket, viszont kicsit sem győztetek meg. Nem hallottam egy tudományos érvet sem.
2010. júl. 10. 15:01
6/24 A kérdező kommentje:
Az, hogy részecskék információt hordoznak, meg az emberek érzik az univerzumot, messziről nem tudomány, inkább ezotéria. De nem bántásból mondom, csak nekem ez a véleményem.
2010. júl. 10. 15:03
7/24 A kérdező kommentje:
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:49
Nem azért nem tud rólunk, mert aprók vagyunk, hanem mert nincs tudata. Nem úgy működik mint egy ember. Ameddig egy kavicsnak nincs tudata, addig a világűrnek se lesz.
2010. júl. 10. 15:05
8/24 anonim válasza:
miert ne lehetne embernek szandeka? mindig van lehetosege, hogy valasszon, szoval van szandeka is, ami reszben fuggetlen az univerzumtol. csak azert reszben, mert az univerzum teremti meg a lehetoseget. erezni mindenki erzi az univerzumot, legalabbis egy reszet, teljessegeben szerintem senki. ahogyan senki nem ertheti meg teljesen. nem vagyunk meg azon a szinten, h barki, a legalazatosabb guru vagy elvonult elme is kierdemelje. egyszer talan. minden es mindenki erez valami, kulonbozo szinten, csak mi meg nagyon fiatalok vagyunk ahhoz, h mindent erezhessunk
9/24 anonim válasza:
jah, tudomanyos valasz kell? van egy idezet: elofordul olyan, hogy egy megfeleloen fejlett technologiat nem lehet megkulonboztetni a magiatol. egyszer eljutunk oda, hogy sem a fizika, sem a kemia, sem az ezoteria nem lesz elkulonitheto. addig meg mindig megvan a valasztasod miben hinni. fizikusok arra torekszenek, hogy megtalaljak azt kepletet, ami mindent leir, minden folyamatot, kolcsonhatast ki lehet belole kovetkeztetni. es akkor minden kemiai, fizikai, ezoterikus vagy eppem biologiai folyamat visszavezetheto lesz erre...
10/24 A kérdező kommentje:
Szerintem az érzés tudat alatti tudás. A megérzés is pl azt jelenti, hogy kiszámoltam a lehetőségeket tudat alatt, és számítottam rá, hogy ez fog történni. Ekkor mondom, hogy megéreztem valamit. Az univerzumot megérteni, meg nem tudom számodra mit jelent igazából. Számomra azt jelentené, hogy tudjuk hogy keletkezett, hogy is van ez pontosan, ilyesmi. Az embernek meg igen, vannak szándékai, de azok is csak reakciók és ellenreakciók. Az első atom megmozdulásakor már eldőlt, hogy mi most miről fogunk itt csevegni szerintem. Mint egy lavina.
2010. júl. 10. 15:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!