Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A hajszárító mit csinál a tűzzel?

A hajszárító mit csinál a tűzzel?

Figyelt kérdés

Láttam videókat, amiben a tüzet hajszárítóval fújják.

Mi célból?

Több oxigént kap? Vagy magasabb lesz az hőmérséklete?

Vagy valami más célból?

2019. jún. 20. 21:48
 1/6 dellfil ***** válasza:
100%

Tudod mi az a kovácsfújtató? Mi a célja? (Majdnem azt írtam: acélja. :)

No:

" A kovácstűzhelyeknél folyamatosan szükséges a tűztérben elhelyezett tüzelőanyag hatékony ellátása oxigénnel, ehhez fújtatót használnak. A régi bőrtömlős fújtatókat ma már a villamos motorral hajtott ventilátorok váltották fel."

[link]

dellfil

2019. jún. 20. 22:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Tobb levego = hatekonyabb es hevesebb eges. Ennyi a titok.
2019. jún. 20. 22:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én már használtam hajszárítót, de porszívót is, fúvó részen, hogy felélesszem a tüzet a parázsból. Eléggé hatékony, sok oxigént juttat a parázshoz/tűzhöz. Intenzívebb, nagyobb hőfokú tüzet lehet vele előállítani. Hátránya, hogy a tüzelőanyagból több kell, mert gyorsabban elég. Ja és az szerintem nem számít semmit, hogy meleg levegőt fújsz a tűzre a hajszárítóval.
2019. jún. 20. 22:56
 4/6 dellfil ***** válasza:
100%

A lényeg lemaradt: a plusz oxigén miatt megnő a tűz hőmérséklete. A levegő áramlás mértékével viszonylag jól szabályozhatóan.

dellfil

2019. jún. 20. 23:19
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

#3 Válaszadó! A levegő előmelegítése igenis számít.

Egy hajszárító csak kb. 30 °C-kal melegebbet fúj a környező levegőnél, azért nem vetted észre a különbséget. ( Csak kb. 20 - 25 °C -kal emeli a tűz hőmérsékletét.)

Ha 300°C-os meleg levegővel fúvatná valaki a kovácstüzet az elméleti égéshőmérséklet 1800 °C fölé emelkedne. ( Gyakorlatban kicsit kevesebb. )

Azt már észre venné a kovács.

A nagyolvasztókat régebben 600 - 800 °C-os, újabban 800 - 1000 °C-os előmelegített levegővel fúvatják.

2019. jún. 21. 00:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. jún. 21. 03:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!