A kenyér penészedik az űrben, vagy romlik?
mivel nincs levegő gondolom nem tud , max megfagyni , na de hogy fagy meg? ha vissza hozom megfagyva akkor mi van? nem fog olvadni mert nincs jég az űrben.
akkor nem is fagy meg?
ugyan olyan puha marad? hogy van ez?
1. A kenyérben van víz, tehát megfagy ugyan úgy az űrben
2. Az anyagok merevvé fagyásához nem kell víz. Gondolj bele, egy fém folyékony és egy adott hőfokon megszilárdul. Pont ahogy a víz is.
Jó példa a liofilizálás, ahol az ételből nagyon nagyrészt kivonják a vizet és lefagyasztják. Szárítva fagyasztás. Ugyan olyan merev és törékeny lesz pl egy fagyasztva szárított dinnye.
Kiolvasztva, vizet adva hozzá megpuhul. Ahogy a kenyér is.
Penészedni nem nagyon fog, mert a Földön a penészspórák főleg a levegőből kerülnek a kenyérre. Megfagyni árnyékban meg tud, mert a kenyérben lévő víz egy része szublimál, a többi (ha marad) megfagy. Ha viszont napsütés éri, akkor teljesen keményre szárad, lassan szét is esik a különféle sugárzásoktól.
Ha visszahozod, felpuhulhat, de biztosan nem lesz ugyanolyan, mint előtte.
A tömény ultraibolya és a kozmikus sugárzás szépen lassan szétszedi a benne lévő óriásmolekulákat, lassan elbomlik, szétesik.
Persze ahogy írták is, először a víztartalom vész el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!