SOS! Valaki érthetően elmagyarázza, miért penészedik meg a kenyér? Fonto$
Figyelt kérdés
Suliban be kell mutatni és elmagYarázni a folyamatot. Azt tudom, hogy a penészgombák elszaporodnak rajta és úgy néznek ki, de milyen folyamatok hatására kezdenek elszaporodni rajta? Mi a magyarázata az egésznek? Nagyon megköszönném a válaszokat. Könnyű, érthető magyarázatot keresek. Neten csak bonyolultat találtam2018. jún. 2. 10:55
1/2 anonim válasza:
A kenyér csak akkor penészedik, ha zárt helyen(kenyértartó)van, vagy ha letakarják. Nincs levegőzés, párásítja a környezetêt, ami segíti a gombák szaporodását. Ha nyitott helyen van, kiszárad.
2/2 anonim válasza:
A penészgombák spórái majdnem mindenhol jelen vannak. Ahhoz, hogy növekedni és szaporodni tudjanak, megfelelő környezet kell, jellemzően páradús, meleg és sötét, meg némi idő. A kenyér víztartalma viszonylag magas, a likacsos szerkezete ideális táptalaj, ha melegben és nem kellően szellőző környezetben van, pl. nejlonzacskóban, zárt kenyértartóban, főleg a nyári időszakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!