Milyen módszerrel ill. gyakorlással lehet kiiktatni a fájdalomérzettől való félelmet?
Adott egy ember, akinek a gyerekkori élményei olyan berögződéseket okoztak az agyában, amelyek miatt elkezdett "betegesen félni" a fájdalomtól.
Az volna a kérdés, hogy - legyen bármilyen külsődleges, fizikális fájdalomérzetről szó - milyen gyakorlattal tudná az ember megszüntetni a félelmét a fájdalommal kapcsolatban.
(Nem véletlenül a "Tudomány" kategóriában tettem föl a kérdést, hátha elolvassa egy "művelt" - azaz könyveket olvasott, kulturált, jól informált, szellemileg képzett ember - nem üresfejű tudatlan, okoskodó, tudálékos buta proli - aki képes a kérdésre érdemi választ is adni.)
Pszichiáter tud erre megoldást találni. Általában a poszttraumás stresszekre, fóbiákra gyógyszeres kezelés és pszichoterápia működhet együtt. Külön-külön nem igazán hatásosak... tehát nem tudnék módszert javasolni.
Ehhez szakember segítségére van szükséged, majd ő meghatározza a kezelés módját.
"a gyerekkori élményei olyan berögződéseket okoztak az agyában"
Egy pszichológus rögtön rátérne a részletekre, mivel talán nem is a fájdalomtól félsz, hanem összetettebb a probléma, és ezt (bármilyen furcsa) az ember néha nehezen ismeri fel önmagában. Ha rosszul méred fel a valódi problémát, akkor esetleg csak még jobban elásod a valódi okát, és inkább rontasz a helyzeten, mint javítasz. Én is csak azt tudom mondani, hogy kérd pszichológus tanácsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!