A kisgyerek és a gyerek ugyan az? Ugyan azt jelenti a kettő? Vagy ha nem akkor az ember hány éves korig kisgyerek és hány éves korig gyerek?
21 éves embert is gyereknek mondják a 30 éven felüliek.
viszon a 18 évesek magukat már "felnőttnek" tartják XD
Mindkettőtök gyereknek számít 18 éves korig a törvények értelmében.
Fejlődésszempontjából ez a szakasz az ifjúkor, vagy kamaszkor, pubertás. Te most fogsz átlépni abba a felébe ami a közepét jelenti ennek a szakasznak, és elméletektől függően még akár egy 21 éves is kamasznak nevezhető.
Gyermeknek ált.ban a 10 év alattiakat mondjuk.
17:35 vagyok
bocsi
Nagyon nehéz meghatározni pontosan ezeket, még a tudományok területén is bizonytalanok. Az biztos, hogy 10-11 évesen már a pubertás első szakaszáról beszélhetünk, a prepubertásról, de tulajdonképpen nevezhetjük a 14 év alattiakat gyereknek is. Több kifejezéssel lehet élni.
0-6/7-ig lehet valaki (szerintem) kisgyerek,azon felül pedig gyerek.A törvényben ettől függetlenül gyereknek számítasz 18 éves korodig,vagy más néven kiskorúnak.Ellenben 12/13 éves korodtól kiskamasznak számítasz,14-től kamasznak.18 pedig felnőtt.
Én így skáláznám be ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!