Mit jelent pontosan élelmiszermérnöknek lenni?
Jövő tavasszal érettségizek, kémia/biosz fakultációra járok, mivel két évvel ezelőtt még gyógyszerészként képzeltem el magam a jövőben. Azóta három kémia tanár is otthagyta a sulinkat (mindhárom a fakultációs tanárom volt egy darabig) és a biológia tanárunkat sem izgatja túlzottan az érettségizők felkészítése. Én a magam részéről minden szabad percem feladatok megoldásával töltöm, de már nem vagyok benne biztos, hogy sikerül a gyógyszerészet, ezért elkezdtem b c és egyéb terveket gyártani és megakadt a szemem az élelmiszermérnökin. Szeretném megtudni, lehetőleg magától egy élelmiszermérnöktől milyen is ez a szakma, mit lehet vele kezdeni, milyenek az elhelyezkedési lehetőségek és hogy melyik egyetem elvégzése a legelőnyösebb.
Esetleg ha valaki tud ajánlani olyan szakmákat, amik hasonlóak a gyógyszerészethez, annak is nagyon örülnék, mert jelenleg nagyon tanácstalan vagyok, mihez is kezdjek. Orvos nem szeretnék lenni, sem pedagógus.
Nézegettem gyógyszertári és egészségügyi szakasszisztens képzéseket is, ha végül sehova sem vennének fel, de őszintén remélem, hogy ilyesmire nem kerül sor.
Utolsó, a technológus egy alacsonyabb fokozatot jelent! A mérnök az mérnök, a technológus az technológus. 2 külön dolog.
Felvi.hu-n elég jól le van írva az élelmiszermérnöki szak.Bsc után sok helyre el lehet menni vele dolgozni vagy MSc-re, mivel nagyon átfogó a képzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!