Ha valakit meglőnek, az miért esik el egyből?
Lehet nem a legjobb kategória. :)
Láttam már jó pár videót, amiben valós küzdelem van.
Általában egy testre kapott lövésnél az ember összeesik, majd a földön a szenved, de ha pl. egy késsel (vagy machete, fejsze stb.) szerez sérülést (általában többet), akkor még ugyan úgy állva marad az áldozat, illetve harcol tovább.
Elég bizarr kérdés, de hirtelen eszembe jutott. :)
#9-nek is teljesen igaza van.
Egyáltalán nem biztos hogy valaki lövéstől azonnal elterül.
- Kalibertől
- Fegyver erejétől
- Lőtávolságtól (gyengül az ereje)
- A becsapódás helyétől
- Az érzett fájdalomtól (roncsolás mértéke + lökéshullám)
- Pillanatnyi pszichológiai állapottól (adrenalin)
Ezektől erősen függ hogy hogyan hat.
Pl a hatóságok által alkalmazott kis kaliberű (gyenge kilövésű) lövedékekből legtöbbször nem is elég egy hogy leterítsék az illetőt.
Egy vadászpuskából kilőtt golyó ami erősen szét is terül (és pl elöl bemegy majd letépi a hátának egy részét az illetőnek) ha nem hal meg azonnal az tuti hogy elterül fájdalmak közt vagy ájultan.
"Kézifegyverből nem lehet olyan erejűt lőni hogy el(hátra) repüljön az illető mint a filmekben"
Nagy kaliberű fegyverrel egy tapasztalt lövész bele tud állni a visszalökésbe hogy hátra essen az ellenfél, de manapság ritka az ilyen, inkább kissebb pisztolyt használnak.
Mindkét eset lehetséges, hogy egyből elesik a célpont, vagy az is, hogy nem, ez főleg a lövedék tulajdonságaitól függ és a találat helyétől.
bővebben
Nem értem amúgy, a kérdező is azt írta, "általában" elesik, sehol, senki nem állította, hogy mindig kötelezően elesik, a kérdés az volt, hogy ha esik, mi az oka.
Erre meg jön a lepontozás arra, aki leírja, mitől eshet el, meg egy kupac válasz, ami arról szól, nem mindig esik el.
Én érzek csak hibát a mátrixban?
:D
"Ami a lepontozásodat illeti, bár nem én voltam, de lehet, hogy a speciális veseszúrás duma nem tetszett valakinek, ami olyan városi legendának tűnő dolog"
Konkrétan ama sor lepontozása nem téma, az kicsit talán off is.
Ettől függetlenül létező dolog, nem urban legend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!